12.000 børn laver innovation

Til FDF’s landslejr 2011 udviklede 12.000 børn sig frem innovative løsninger på globale problemer på blot 3 timer.

Billede: Vinderne og deres innovative produkt

Over hele lejren blev der arbejdet med otte forskellige problemstillinger. Vinderholdet lavede undervisningsmateriale til børn i Sydamerika, hvor der sjældent kommer en underviser forbi, og hvor børnene stort set ingen materialer at arbejde med.

Udfordringen for denne gruppe var derfor, at lave undervisningsmateriale ud af ting man kan finde på en losseplads: Pap, skum m.m.. Vinderholdets produkt var en stang med papkort i lag, som man kunne bladre i. På hvert kort havde de skrevet et bogstav, så man kan stave ord. På den anden side af kortene havde de skrevet tal og + - og x til at lave matematikstykker. Løsningen var simpel, funktionel og innovativ. Dét der gjorde udfaldet for dommerkomitéen var, at vinderholdets produkt kunne laves på en losseplads og tages i brug med det samme.

Èn anden af grupperne fra innovationsprocessen med undervisningsmateriale fik også stor ros fra dommerkomitéen. Derfor besluttede Magnus Størum fra holdet sig for, at deres produkt ikke skulle gå til spilde. Han kom derfor forbi overdommer fra Innovation Lab, Thomas Wittenburg, for at forære produktet til Innovation Lab. Gruppen havde lavet en kasse fuld af undervisningsmateriale - et vendespil, et sæt kort med illustrationer på én side og ord på den anden side, memokort og meget mere. Opfindsomheden, ihærdigheden og den innovative ånd var enestående hos Magnus, og vi er sikre på, at han bliver en succesfuld iværksætter en dag. Kassen med undervisningsmateriale holder nu til på Innovation Labs kontor i Aarhus.

29. juli 2011    Skolebænken
Del blogindlæg:
Synes godt om: