Skoleelev 2.0

Skoleelev 2.0 har lagt de analoge skoleredskaber på hylden. Frem med bloggen, digitale notater og præsentationsværktøjer, der sprænger de analoge rammer.

Mulighederne er mange med nettets dynamiske værktøjer, der én gang for alle sætter en stopper for krøllede notater i bunden af skoletasken, glemte lektier og forsvundne danskstile.

Med de digitale redskaber får skoleelev 2.0 et hurtigt overblik over sin skolegang. Notater, lektier og aftaler er kun ét klik væk.

 

 

Min skole-blog

Med en blog kan eleverne skrive noter, uploade billeder fra fysikforsøget eller aflevere danskstilen online. Smid kladdehæfterne ud og prøv kræfter med bloggen til notater og afleveringer.

I stedet for at klikke sig igennem et hav af mapper, kan eleven med ét klik finde frem til sine personlige noter samlet på bloggen. Links og filer fra online redskaber kan også samles direkte på bloggen. Visuelle noter er også lette at indsætte - et billede af matematikstykkerne på tavlen kan med et par klik uploades til bloggen, så intet fra skolegangen går tabt. 

Se Fremtidslaboratoriets eksempel på en skoleblog her. Meningen er at hver enkelt elev opretter sin egen blog, som jo kan bruges mange år frem.

Elevens blog kan gøres privat, så kun inviterede kan få adgang. Som lærer kan du få tilsendt brugeroplysninger og derigennem få adgang til at rette danskstilen eller tyskafleveringen direkte på bloggen. Kom godt i gang med at blogge. Følg vores guide her.

 

Evernote

Evernote er anden måde at oprette en online hukommelse for skoleeleven 2.0. Eleven kan skrive sine noter ind til undervisning, gemme relevante links fra historietimen, billeder af fysikforsøget, videoer og små skriblerier.

Med Evernote gemmes og synkroniseres elevens data automatisk, så snart han eller hun har netforbindelse. Det betyder, at eleven kan tilgå alle noter, billeder, links, osv. på sin computer, mobiltelefon eller tabletcomputer – lige meget hvor og hvornår. Har eleven f.eks. skrevet noter i dansktimen på sin computer, kan eleven logge på Evernote på sin mobil og læse noterne igennem på vej hjem i bussen. Det er slut med at glemme krøllede noter i skoletasken eller smide dokumenter væk på computeren. Skoleelev 2.0 har altid mulighed for at tilgå sin data og tilføje nyt indhold i Evernote uafhængigt af tid og sted.

Eleven kan let kategorisere sine noter i Evernote. Noter opdeles i forskellige notesbøger, der opsamler overordnede emner – f.eks.  kan eleven vælge at opdele notesbøger i forskellige fag eller klassetrin. Computerens indbyggede kamera lader eleven optage video-noter og tage billeder. Lydoptagelser som noter er også en mulighed, hvis en elev eksempelvis vil indtale sine noter til en stil eller øve sig på at udtale tyske gloser. Evernote rummer et utal af muligheder for skoleelev 2.0. Download programmet gratis fra Evernotes hjemmeside og kom godt i gang med vores guide her.

 

Doodle

Hvordan finder I ud af, hvor klasseudflugten skal gå hen, hvilken film I skal se i temaugen eller hvilken dag flest fra klassen kan komme til fødselsdagsfesten? Skoleelev 2.0 bruger selvfølgelig Doodle!


Doodle er en gratis online service. Det kræver ikke engang, at man opretter en profil – det virker bare.

Med Doodle planlægger eleven en begivenhed og lader derefter gæsterne bestemme, hvornår det går løs. Find f.eks. den bedste dag til klassefesten med 3 enkle trin:

1.    Eleven bliver enige med sine forældre om, hvilke datoer festen kan holdes.
2.    Eleven slår et smut forbi Doodle, opretter festen som begivenhed og tilføjer de mulige datoer.
3.    Eleven sender emails til klassekammeraterne eller poster linket til sin Doodle på Facebook og venter på, at de inviterede bliver enige om, hvornår hun skal fejres.

Simpelt ikke?

Tænk, planlæg og sæt i gang, Go!
 

12. january 2012  annesiig@ilab.dk  Undervisningen
Del blogindlæg:
Synes godt om:

Fremtidslaboratoriets venner