Spil! Både i og udenfor skolen

Spil kan være sjove, lærerige, spændende, udfordrende og kreative på én gang. Her er lidt inspiration til spil i undervisningen og til sjov!

Inddrag edutainment i undervisningen og få engagerede elever. Vi sætter her fokus på spil - både til skolebrug og til frikvarteret. 

Fysik/kemi

Redskabet Launchball er et spil til fysikundervisningen. Prøv opgaven Spil jer igennem fysikkens principper i undervisningen og lær om alle elementerne, der bliver brugt i Launchball.

I kan også prøve et spil med det periodiske system. Det er et simpelt spil, hvor man på engelsk får information om et enkelt grundstof, og så skal man, på tid, gætte det rigtige grundstof i systemet. Der er straf for hvert forkert svar. Find det her: abpischools.org.uk

Når spillet er for svært, kan man finde hjælp i redskabet Ptable. Det er et interaktivt periodisk system, som indeholder masser af information om grundstofferne.

Matematik og engelsk

I Tutpup dyster man mod andre spillere fra hele verden i matematik og stavning på engelsk. Spillene er på tid, og man kan hele tiden følge med i, om man er ved at vinde eller tabe. Svar hurtigt og svar rigtigt for at vinde. Der er mange forskellige niveauer - når man bliver bedre, kan man bare fortsætte til næste sværhedsgrad. Man kan også oprette en konto og så selv vælge, hvem man vil spille imod.

Geografi m.m.

I et tidligere blogindlæg blev spil.nu anbefalet af Patricia fra 9. klasse fra Læssøegades skole i Aarhus. Se spillet her. Hun var især begejstret for deres geografispil. Spil.nu har også mange andre typer spil, f.eks. ordgættelege, talspil, historiespil og meget mere.

Billedkunst

Der er også mulighed for at udforske ens kreative evner med Playspace. Her kan man give sig i kast med at indrette et byrum. Spillet tager udgangspunkt i virkelige byrum fra Danmark. F.eks. kan man indrette en ny café på torvet i Vejle. I spillet tages der højde for, om ens indretning er funktionelt, hvordan det påvirker miljøet, og hvordan sikkerheden er. Tilsammen giver spillet så et bud på, hvor mange mennesker, der ville besøge indretningen. Til sidst kan man gemme sin indretning og stemme på, hvilke man synes er de bedste.

Prøv også den engelske kunstmuseum TATE's særlige side for børn, hvor du kan prøve Art Lab og restaurere på tid eller finde gemte kunstværker i Barbaras Have, mens du lytter til skøn musik.

Tværfag

Vi har tidligere set nærmere på, hvordan man kan bruge spillet Wii i undervisningen. Læs mere om det her og find god inspiration til et tværfagligt tema til mellemtrin eller overbygning. 

Til dem med smartsphones og tablets

Brain trainer
Brain School
I talk math
English Test Lite
Soduku Mania
Wordfeud
WordSearch

Test spillene og giv eleverne lov til at vurdere dem på en skala fra 1 til 5. Har dine elever selv fundet et godt spil til undervisningen, så send linket til Marie på redaktionen, marie@ilab.dk.

God fornøjelse!

20. october 2011    Frikvarteret
Del blogindlæg:
Synes godt om: