FOOD

Kaviar er dyrt, men ikke luksus. I stedet er håndplukket, økologisk kål dyrket af den samme familie i tre generationer på Sjællands Odde ganske særligt. Det er den nye luksus!

Sådan fortæller den verdenskendte Rene Redzepi fra verdens bedste restaurant NOMA. Med et solidt fokus på den nordiske madtradition har Rene Redzepi, Claus Meyer og andre været med til at genopfinde den nordiske mad. Et helt nyt fokus på de råvarer, der er lige omkring os og et fokus på årstidernes råvarer. 

Vi bager brød derhjemme, som aldrig før og kan navnene på meltyper som fx kamut og emmer. Meltyper, som vores oldeforældre måske brugte, men som var gået i glemmebogen indtil nu. Og begreber som bæredygtighed og balance bliver sagt i vores køkkener og træder i stedet for madspild og det præfabrikerede. 

Alle disse nye food-tendenser har vi netop samlet i en række opgaver, der kan være til inspiration i faget hjemkundskab. God fornøjelse! Og finder du selv på nye opgaver, så giv os et praj på Fremtidslaboratoriets facebook-side. 

Spis dit skrald

Hvert år smider hver dansker mere end 63 kg mad i skraldespanden og supermarkedet flere tons mad. Mad som sagtens kunne være spist. Lær eleverne om ansvarlighed og madspild i forbindelse med kreativitet i hjemkundskab. 

Einstein i køkkenet

I Danmark er vi stolte over at have verdens bedste kok og restaurant. Disse resultater er ikke opnået ved at følge en kogebog slavisk, men ved at lege sig frem. Lad eleverne eksperimentere sig frem til nye retter. 

Mad-O-Meter 

Med FDB's Mad-O-Meter får I opdaterede statistikker om spisevaner og indkøbsvaner over hele Danmark. Alle data er samlet i en lang række temaer. Gå på opdagelse i Mad-O-Meteret og bliv meget klogere på dig selv og forskelle i indkøbskurven. 

 

Opgaverne er udviklet i samarbejde med Simone Søndergaard, Cecilie Fredriksen og Jarle Fink Kondrup, der alle studerer Oplevelsesøkonomi ved Aarhus Universitet. 

09. february 2012    Laboratoriet
Del blogindlæg:
Synes godt om: