Hackathon

Vi tager erhvervsvejledningen til nye højder og skaber samarbejde mellem skoler og virksomheder. Lærere og elever arbejder med konkrete problemstillinger fra en virksomhed, og eleverne får en unik mulighed for at opleve, at deres idéer og medfødte innovationsevne betragtes som guld i verden uden for skolen.

Som virksomhed får I mulighed for at få kigget produktporteføljen efter i sømmene. Nye produkter og nye koncepter opstår på baggrund af elevernes hverdagsliv. I får også mulighed for at inddrage de digitale indfødtes it-kompetencer i jeres organisation. Det kan være nye løsninger i forhold til videndeling, præsentation eller networking.

Hvad får din virksomhed ud af samarbejdet?

  • En enestående chance for at eksperimentere med brugerdreven innovation
  • Mulighed for test af produktporteføljen udført af morgendagens forbrugere
  • Produktudvikling med fokus på fremtiden Indblik i de digitale indfødtes holdninger og værdier
  • Mulighed for intern IT kompetenceudvikling
  • Rekruttering af fremtidens medarbejdere
  • PR
  • Præsentation med proces og konklusioner til virksomheden

Skriv til Morten på mha@ilab.dk og lav en aftale om en innovationsworkshop.

 

Eksempel: Lantmännen Unibake & Business College Horsens

Elever fra Business College Horsens på innovationsworkshop hos Läntmann Unibake - udvikling af nye 'on-the-go"-produkter.
Elever fra Business College Horsens på innovationsworkshop hos Läntmann Unibake - udvikling af nye 'on-the-go"-produkter.

Business College Horsens og Lantmännen Unibake etablerede et samarbejde omkring udvikling af et 'on-the-go'-produkt til unge på farten. Med udgangspunkt i viden om virksomheden, forbrugeren, tech og trends afholdt Innovation Lab en éndagsworkshop med konceptudvikling. De nye produkter og koncepter blev præsenteret for Lantmännen Unibake af eleverne selv og der blev kåret et vinderkoncept.

Produktet vil efterfølgende blive sat i produktion og testet på Business College Horsens (ca. 1000 elever). Innovation Lab og Fremtidslaboratoriet var projektledere på samarbejdet og samlede proces og konklusioner i en præsentation til virksomhed og skole.

Vinderbrødet testes - se video:

Elever udvikler fremtidens brød from Mathias Elmose Andersen on Vimeo.