Scoop.it!

Med Scoop.it! kan du let og elegant samle dine favoritsider ét sted. Research og overblik bliver simpelt og stilrent, når Scoop.it! anbefaler nye sider omhandlende netop dit emne og præsenterer dem, du vælger, som et flot online magasin.
Senest opdateret:
25. november 2011
Besøg website:
Scoop.it!

Hvad er Scoop.it!?

Med Scoop.it! kan man indsamle og præsentere sider og artikler om et bestemt emne, som ét samlet online magasin.

I modsætning til en blog, som man skal fodre med indhold, som man selv skal producere, kræver Scoop.it! hverken, at man er skribent eller har tid til at lede efter fede hjemmesider. Redskabet anbefaler dig automatisk andre hjemmesider, som matcher de nøgleord, som du har oplyst, og det er nemt at 'scoope’ disse til sit online magasin.

Hvis man sidder med sin egen computer, er der mulighed for at have en genvejsknap i værktøjslinjen, som gør, at man med et enkelt klik, kan ’scoope’ hjemmesider, mens man surfer.


Scoop.it! i undervisningen

  1. Redskabet samler research-resultater, som nemt og hurtigt kan deles med andre.

  2. Kan bruges som inspirationsværktøj til undervisningen, da redskabet automatisk foreslår nye sider inde for et emne.


Guides

Opret konto

Print guide

Step 1: Gå til Scoop.it!

Gå til scoop.it og klik på den blå knap 'Sign up for free'.


Step 2: Vælg kontotype

Vælg kontoen i venstre side ved at klikke på den blå knap 'Free trial'. Du kan nu oprette din konto vha. din Facebook- eller Twitter-konto (som automatisk kan sende dine informationer), eller du kan vælge 'I dont have a Facebook or a Twitter account' - hvis du ikke er på Facebook eller Twitter eller måske bare ikke ønsker at de skal sende dine oplysninger.


Step 3: Udfyld informationer

Udfyld med dit navn, email, ønsket password og en ønsket URL (f.eks. navnet på dit emne) til din Scoop.it! side. Når du er klar, skal du klikke 'sign up'. Scoop.it! vil bede dig udfylde nogle felter igen, hvis din URL allerede er taget af en anden. Nu har du mulighed for at vælge, om du vil installere en Scoop.it!-knap i din værktøjslinje i browseren. Med den kan du, med ét klik, tilføje hjemmesider til din Scoop.it!-side. Installér den kun, hvis du sidder ved din egen computer. Du modtager nu en mail med et link til at aktivere din konto.


Opret dit første emne

Print guide

Step 1: Første emne

Klik på 'dashboard' i topmenuen. Herfra kan du nemlig oprette emner. Skriv navnet på det emne, som du vil arbejde med og klik på 'Create your first Topic'. I vores eksempel her nedenfor bruger vi 'Skoleelev 2.0' som emne. Udfyld lidt informationer omkring emnet: En kort beskrivelse, et billede og nogle nøgleord. Disse nøgleord vil Scoop.it! bruge til at anbefale andre hjemmesider om emnet, så sørg for at de er gode og præcise. Brug eventuelt både ord på dansk og engelsk.


Step 2: Første indlæg

Nu kommer du automatisk ind under menupunktet 'Curate'. Herfra kan du oprette og redigere i nye indlæg, eller 'posts' i dit online magasin. Hvis du har oprettet flere emner, kan kan du øverst på siden se, hvilket emne, du arbejder i lige nu. Klik på 'New post' for at komme i gang.


Step 3: Udfyld første indlæg

Udfyld informationerne omkring dit første indlæg. Indsæt URL'en og klik på de blå pile i højre side. Nu henter Scoop.it! standardinformationerne om hjemmesiden. Du kan redigere i oplysningerne, ændre billede og tekst, og du kan dele det videre på Facebook, Twitter og mange flere steder. Klik på 'Post' når du er færdig.


Step 4: Se dit emne

Ved at klikke på 'View topic' kan du se, hvordan dit magasin ser ud. Det bliver flottere og mere brugbart, når du efterhånden tilføjer flere sider om emnet som nedenfor.


Anbefalinger fra Scoop.it!

Print guide

Step 1: Brug anbefalinger

På baggrund af dine nøgleord anbefaler Scoop.it! løbende nye sider, som du kan vælge at poste i dit online magasin, gemme til senere eller bare slette, hvis du ikke finder dem brugbare. Du finder anbefalingerne under menupunktet 'Curate' - de dukker automatisk op, når der er nye sider på nettet om emnet. Hvis du vil bruge en af anbefalingerne, skal du klikke på 'Scoop.it!'. Hvis du ikke synes, at indholdet er relevant, kan du fjerne kilden ved at klikke på 'Remove source'.


Step 2: Redigér i dit emne

Placeret lige over det anbefalede indhold, er der en knap, der hedder 'Manage'. Når du klikker på den, kan du under 'Edit' og 'Manage sources' redigere i de nøgleord, som du har valgt til dit emne, og i de kilder, som anbefaler hjemmesider til dig.


Tip

  • Det er smart at begynde med et Scoop.it!-magasin et par måneder inden en emneuge, projektopgave eller et andet større projekt. Således får man indsamlet en masse information inden selve opgaven begynder.