20 spørgsmål til professoren

Mesterånden Akinator kan gætte, hvem du tænker på! Lad eleverne øve deres tyskkundskaber med Akinator, der ud fra 20 spørgsmål skal gætte den person, som eleverne har i tankerne.
Fag: Tysk
Klassetrin: 7.-10. klasse
Tidsforløb: 1 lektion
Udarbejdet af:
Senest opdateret:
14. december 2011

Intro til opgaven

Med Akinator, skal man tænke på en person, og derefter vil Akinator-ånden forsøge at gætte, hvem man tænker på ved at stille en række spørgsmål. Akinators spørgsmål er simple som eksempelvis: “Er personen en mand?”.

Forbered en række personkort med billede og navn på kendte personer, som eleverne skal få Akinator til at gætte. Hvis eleverne ikke kender svarene på Akinators spørgsmål, må de google sig frem til oplysningerne. På den måde læser og lærer eleverne automatisk mere om personen og får udvidet deres tyske ordforråd.

Start med at dele klassen op i grupper, så alle grupper har en computer og et personkort. Det er bedst med små grupper, f.eks. 2 og 2, så alle deltager i legen.


Redskaber, der skal bruges

Akinator, the Web Genius

Akinator, The Web Genius

Akinator er legen '20 spørgsmål til professoren' som gratis online redskab. Akinator findes på flere sprog (dog ikke dansk) - prøv det som et sjovt afbræk i sprogundervisningen.

Gå til guiden

Google Search

www.google.com

Det er ikke for ingenting, at Google er den mest dominerende søgemaskine i verden. Brug Google Search til researchfasen, når der arbejdes med opgaver og præsentationer. Få mere præcise søgeresultater med disse søgetips.

Gå til guiden

Klar, parat, start!

  1. Gå ind på hjemmesiden de.akinator.com. Vælg det tyske flag i hjørnet, hvis siden er på engelsk.

  2. Klik på 'Spielen' i Akinators talebobbel.

  3. Find på et godt gruppenavn og indtast det i feltet 'Ihr Pseudo'.

  4. Læg jeres alder sammen og skriv resultatet i feltet 'Ihren Älter'.

  5. Beslut jer for om I er dame eller mand i feltet 'Sie sind'.

  6. Klik på 'Spielen'.

  7. Find jeres personkort frem og besvar Akinators spørgsmål. hvis I ikke kender personen godt nok til at kunne svare på Akinators spørgsmål, må I google jer frem til informationerne.

  8. Efter nogle spørgsmål prøver Akinator at gætte på jeres person. Er svaret korrekt, klikker I på 'Ja'. Er svaret ikke korrekt, klikker I på 'Nein' og dernæst på 'Ja' til spørgsmålet, om I vil fortsætte.

  9. Se om Akinator kan gætte jeres person på 20 spørgsmål eller under.


Allerede færdig?

Få et nyt personkort af jeres lærer, eller prøv selv at komme i tanke om en person og sæt Akinator på en ny opgave.

Forberedelse

  1. Forbered personkort, der svarer til antallet af grupper, med billed og navn på kendte personer. Det kan f.eks. være personer, som du gerne vil have, at eleverne skal vide mere om.