Cupcake Cirkus

Lav jeres eget Cupcake Cirkus i hjemkundskab. Eksperimentér med smag i klassen og find inspiration til nye kager på Pinterest. Måske kan I åbne jeres Cupcake Café til skolefesten i løbet af foråret?
Fag: Madkundskab
Klassetrin: 7.-10. klasse
Tidsforløb: 4 lektioner
Udarbejdet af:
Senest opdateret:
16. march 2012

Intro til opgaven

Eleverne skal i denne opgave eksperimentere med smagen af sødt tilføjet lidt ekstra. Hvad smager godt sammen? Chili og chokolade? Pistacie og pebermynte? Gulerødder og glasur? De skal finde inspiration til deres Cupcake Cirkus på Pinterest og selv eksperimentere videre. De skal gå systematisk værks og arbejde med udvikling af nye kager. Hvad må der være i en kage? Hvad må der ikke være i en kage? De må gerne gå ud over grænserne mellem det søde og det salte køkken. Kan man putte en pastinak i en kage? 

I løbet af opgaven skal eleverne arbejde med Pinterest og her finde masser af billedemateriale til deres CupCake hjemmeside. Billeder, der blandes med deres egne billeder og opskrifter på nye cupcakes. 

Måske har I mulighed for at lave en Cupcake Café og masser af opgaver i forhold til drift melder sig. Hvad skal kagerne koste? Hvad har vi brugt på ingredienser? Hvad koster vores egen arbejdstid? Hvad skal vi bruge pengene, vi tjener, til? 


Redskaber, der skal bruges

Pinterest

www.pinterest.com

Pinterest er i alt sin enkelthed digitale opslagstavler - såkaldte pinboards, hvor du kan opsætte billeder, der vækker din interesse indenfor forskellige kategorier. Pinterest handler ikke om skriftlig kommunikation, men netop om udveksling af billeder mellem mennesker.

Gå til guiden

WIX

http://www.wix.com/

Med WIX kan I lave jeres egne hjemmesider af meget høj kvalitet. Med Wix Express når I hurtigt frem til et godt resultat. Med Wix Editor har I masser af redigeringsmuligheder. Brug WIX til klassens hjemmeside eller udvikl hjemmesider til jeres virksomhed i projektugen.

Gå til guiden

Wordpress

http://wordpress.com/

En blog er en hjemmeside, hvor man løbende tilføjer f.eks. tekst og billeder som nye blogindlæg med dato på. Blog-formatet er derfor særligt velegnet til at dokumentere forløb. Med en blog kan man afprøve nye roller som skribent og medieformidler.

Gå til guiden

Klar, parat, start!

  1. Kig først forbi Pinterest og led efter inspiration til jeres cupcakes. Søg på cupcakes.

  2. Få gode ideer til kombination af smag. Gå systematisk til værks og spørg jer selv om, hvad der gerne må være i en kage. Hvad må der ikke være i en kage? Kombinér forskellige ting og prøv hvordan det smager. Måske kræver det at I køber noget ind, måske har I allerede det meste på hylderne.

  3. Hvad med forme? Vil I købe eller vil I lave jeres egne? Find forskellige ideer på Pinterest - søg på cupcakes eller cake.

  4. Bestem jer for en eller to typer af kager, I vil bage i gruppen. Køb ind og bag nogle skønne kager. Smager de som forventet? Skal I justere lidt?

  5. Hvis I laver en café, hvad skal kagerne så koste? Hvad har jeres ingredienser kostet? Hvad koster jeres arbejde? Hvad skal pengene I tjener bruges til? Hvor mange kager skal hver gruppe bage? Hvad hedder jeres café? Hvad hedder jeres kager?

  6. Lav en hjemmeside om jeres café med WIX. Måske kan I også lægge et par opskrifter op, så jeres kunder i butikken for noget med hjem ud over kagerne. I Wix er der masser af "food" temaerne, men I kan også designe jeres egen.

  7. Invitér familie og venner på besøg i jeres Cupcake Cirkus. Måske skal de også være med til at bage, måske skal de bare købe alle jeres kager.


Allerede færdig?

Lav en cupcake blog i hjemkundskab, hvor I samler nye ideer til kager.