Få grønne idéer

Arbejd med innovation i klasseværelset og find nye løsninger til begrænsning af CO2-udslip. Lad klassen finde besparelser, så der bliver mere plads til sjov.
Fag: Fysik/kemi
Klassetrin: 7.-10. klasse
Tidsforløb: 2 lektioner
Udarbejdet af:
Senest opdateret:
04. january 2013

Intro til opgaven

For 30 år siden drejede miljøsnakken sig meget om fabrikker, kemivirksomheder og landbruget. I dag peger flaskehalsen også på os selv.

Over flere generationer har vi skabt et overforbrug af ressourcer - og den største klimabelastning er i virkeligheden vores forbrug i hverdagen. Danmark kan gå forrest og indrette et nyt velfærdssamfund baseret på green tech, der ikke belaster jordens ressourcer. Derfor skal vi opfinde nye løsninger, ny teknologi, nye produkter og systemer, der er fremtid i. Dine elever kan være med! Brug opgaven til at arbejde med innovation i klasseværelset.

Kom godt i gang med disse inspirerende tekster:

Carbonforbrug og dine venner

Dit IT-udstyr

Grøn data

IPv4, IPv6...

Smart Grid - computere holder styr på nettet

Smart Grid - strøm skal styres

 


Redskaber, der skal bruges

Wordpress

http://wordpress.com/

En blog er en hjemmeside, hvor man løbende tilføjer f.eks. tekst og billeder som nye blogindlæg med dato på. Blog-formatet er derfor særligt velegnet til at dokumentere forløb. Med en blog kan man afprøve nye roller som skribent og medieformidler.

Gå til guiden

Google Search

www.google.com

Det er ikke for ingenting, at Google er den mest dominerende søgemaskine i verden. Brug Google Search til researchfasen, når der arbejdes med opgaver og præsentationer. Få mere præcise søgeresultater med disse søgetips.

Gå til guiden

Klar, parat, start!

  1. Gå sammen i grupper på 3 eller 4 og vælg et område, som I vil arbejde med - f.eks. energiforbug på skolen eller derhjemme.

  2. Søg efter information om grøn teknologi/green tech med Google Search - og læs også inspirationsmaterialet igennem. (Jeres lærer har links)

  3. Opret en Wordpress blog og saml alt jeres materiale her. På bloggen skal I besvare spørgsmålet: Hvordan kan vi med grøn teknologi begrænse CO2-udslippet i skolen eller derhjemme? Find billeder, videoer fra YouTube og skriv tekst, der besvarer spørgsmålet. I kan f.eks. lave indlæg på bloggen, der beskriver energiforbruget i forskellige rum på skolen eller i jeres hjem. Hvordan kan forbruget begrænses?

  4. Send links til jeres blogindlæg til jeres klassekammerater og del idéer med hinanden. Måske kunne I også fortælle skolebestyrelsen om jeres nye idéer til CO2-besparende teknologi på skolen?


Allerede færdig?

Gå ind på wattzon.com. Hvad kan man bruge siden til? Undersøg om der findes danske sites, der tilbyder den samme hjælp.

Forberedelse

  1. Læs materialet under 'inspirationslinks' igennem og del evt. materialet med dine elever som forberedelse til timen.