Find flere Beautiful Mistakes

Viagra, der i dag er en millionforretning, blev faktisk udviklet ved en fejl i jagten på et hjertepræparat. Der arbejdes med research og præsentationer, når eleverne finder flere skønne fejl og præsenterer dem for hinanden.
Fag: Dansk
Klassetrin: 7.-10. klasse
Tidsforløb: 2 lektioner
Udarbejdet af:
Senest opdateret:
03. november 2011

Intro til opgaven

I denne opgave researcher eleverne efter flere "beautiful mistakes" og samler dem i en Prezi-præsentation. Fejlene kunne både vise sig at have en kommerciel værdi og f.eks en kulturel værdi. Tænk gerne ud af boksen - det skæve tårn i Pisa kan jo også sagtens kaldes en skøn fejl. 

Temaet 'Beautiful Mistakes' er også temaet for Aarhus Festuge 2011 - så måske kan man lede efter inspiration på deres sider?

Her er f.eks. lidt inspiration til nogle "smukke fejl" (siden er på engelsk): Nextaarhus.com


Redskaber, der skal bruges

Prezi

http://prezi.com/

Med Prezi kan du lave sjove og dynamiske præsentationer. Drop de gamle slides og lav i stedet én stor baggrund, hvor du placerer alt indhold og derefter laver en rækkefølge. Prezi er afløseren til Power Point.

Gå til guiden

Wikispaces

http://www.wikispaces.com/

En wiki er et gratis website, hvor man opbygger indholdet i fællesskab - uden login. Organisér jeres viden, del informationer og dokumentér jeres aktiviteter. Det er både nemt og sjovt, at arbejde med wiki's!

Gå til guiden

Klar, parat, start!

  1. Gå sammen i grupper på 2-3.

  2. Opret en Prezi-præsentation og invitér hinanden via email, så I allesammen kan arbejde i den samme præsentation. Når I alle er logget ind, kan I se hinanden som små figurer i præsentationen.

  3. Søg efter 'Beautiful Mistakes' på Google. I kan søge efter 'beautiful mistake', 'heldig ved en fejl' eller 'lucky by mistake'. Prøv også forskellige sætningskonstruktioner som 'viste sig at være en god idé'. Prøv jer frem.

  4. Når I har fundet nogle skønne fejl, kan I samle dem under forskellige overskrifter og beskrive historien bag.

  5. Hvad med jer selv? Har I selv lavet en fejl, der viste sig at være en skøn fejl?

  6. Præsentér jeres Prezi for resten af klassen.


Allerede færdig?

Opret en klasse-wiki, hvor I samler hele klassens resultater og redigerer, så I får historien helt på plads. Måske har 2 grupper fundet hver sin version af en historie.

Forberedelse

  1. Sørg for at der gerne er minimum 2 computere pr. gruppe.

Tip

Find flere opgaver om temaet 'Beautiful Mistakes' ved at klikke på temabanneret her til venstre.