Gå på skattejagt i hele verden

Find kulturelle skatte fra hele verden, uden at betale flybilletten. I denne opgave udforsker og undersøger eleverne forskellige dele af verden, og indhenter informationer fra de steder de besøger via Google Earth.
Fag: Geografi
Klassetrin: 7.-10. klasse
Tidsforløb: 2 lektioner
Udarbejdet af:
Senest opdateret:
30. november 2011

Intro til opgaven

Lad eleverne rejse rundt i verden og søge efter kendte seværdigheder og kulturelle vidundere med Google Earth. Med Google Earth kan I se seværdigheder i 3D fra alle steder på jorden.

I opgaven her tages udgangspunkt i gamle kulturskatte, som findes rundt om i verden - f.eks. de gamle pyramider i Egypten. Google Earth er formidabelt til at fremvise verdens geografi, hvor bygninger, bjerge, oceaner osv. står tydeligt frem i deres faktiske form.

Slut timen af med, at lade eleverne fremvise deres fund på klassen, enten på Smartboard eller med projektor. Her er det vigtigt, at de også fremlægger den information, de har fremskaffet om områderne.


Redskaber, der skal bruges

Google Earth

Google Earth

Med få klik giver Google Earth geografiske og kulturelle informationer fra hele verden. Udforsk verden i 3D og find billeder og informationer om forskellige lokationer og kulturelle attraktioner direkte på kortet.

Gå til guiden

Google Search

www.google.com

Det er ikke for ingenting, at Google er den mest dominerende søgemaskine i verden. Brug Google Search til researchfasen, når der arbejdes med opgaver og præsentationer. Få mere præcise søgeresultater med disse søgetips.

Gå til guiden

Klar, parat, start!

  1. Start med at downloade, installere og åbne Google Earth ved den computer, du sidder med.

  2. Du skal nu oprette en mappe, hvor du kan gemme alle de destinationer, du rejser til (under ’Tilføj’ vælger du ’Mappe’). Giv den et passende navn og en kort beskrivelse.

  3. Sørg for, at der er et flueben ved 3D under ’lag’.

  4. Nu skal du i gang med at flyve. Find f.eks. Stonehenge, Mount Rushmore, Pyramiderne og Sfinksen i Egypten, ruinerne ved Ephesus i Tyrkiet eller andre kulturskatte, som du gerne vi se og vide mere om. Nogle af seværdighederne kan kræve lidt research at finde frem til. F.eks. vil Google Earth ikke kunne finde 'Pyramiderne i Egypten', så du kan finde det korrekte engelske navn på stedet først.

  5. Zoom ind på det sted, du besøger. Flere af stederne vil kunne ses i 3D - næsten som om du stod lige ved siden af. Gå rundt om dem og læs de information, der er at finde.

  6. Hver gang, du kommer til et nyt sted, skal du lave en stedsmarkør på kortet og gemme stedet i din mappe. Her skal du notere, hvad du har besøgt, hvorfor det er et kendt sted, hvad der er specielt ved det, hvor det ligger geografisk, hvad er det for et område og anden interessant information.

  7. Nu har du en samlet oversigt over kulturskatte ude i verden. Vis den frem til klassen og fremlæg de informationer, du har fundet.


Allerede færdig?

Optag en rundtur af de skatte du har fundet. Indtal også en lille beskrivelse til din rundtur og de vigtigste informationer, du har fundet frem til. (Funktionen findes i Google Earth's topmenu). Husk at gemme den i din mappe til sidst og vis den frem til de andre i klassen.

Forberedelse

  1. Prøv Google Earth, så du kan hjælpe eleverne, hvis de støder på problemer med at søge efter steder.

Tip

Flere steder på kortet kan Wikipedia give supplerende informationer om de besøgte steder.