Hurtig på aftrækkeren - research

GODMORGEN! Væk dine morgentrætte elever med en god omgang lyn-research. 15 min og så er det tid til at være kildekritiske i fællesskab. Denne opgave stiller krav til elevernes researchevne og kildekritiske sans.
Fag: Historie
Klassetrin: 7.-10. klasse
Tidsforløb: 1 lektion
Udarbejdet af:
Senest opdateret:
10. august 2011

Intro til opgaven

Opgaven går ud på at få eleverne i gang  og op på dupperne fra starten af timen. Giv dem et forholdsvis simpelt spørgsmål som passer ind i jeres emne lige nu - f.eks. Hvad var de væsentligste årsager til 2. Verdenskrig? Nu skal eleverne researche online og indenfor 15 minutter finde kvalificerede svar.

Opgaven udfordrer elevernes evene til at foretage online research og stiller krav til deres kritiske sans. Derudover er det en fortræffelig måde at sætte en diskussion i gang. Hvor mange forskellige svar finder eleverne frem til - og hvorfor finder de mon forskellige svar? Hvor troværdige er svarene? Hvem er kilderne?


Redskaber, der skal bruges

Google Search

www.google.com

Det er ikke for ingenting, at Google er den mest dominerende søgemaskine i verden. Brug Google Search til researchfasen, når der arbejdes med opgaver og præsentationer. Få mere præcise søgeresultater med disse søgetips.

Gå til guiden

Klar, parat, start!

  1. Find de væsentligste årsager til 2. Verdenskrig. Du har 15 minutter.


Forberedelse

  1. Forbered et spørgsmål til eleverne - gerne ét, som har et komplekst svar.

  2. Giv eleverne for som lektie at kigge på guiden til Google Search, så de fra start er klar til at lave præcise søgninger.