Hverdagen som tegneserie

Med ToonDoo kan eleverne lave deres egne tegneserier. I denne opgave skal eleverne lave tyske tegneserier om deres hverdag. Ved hjælp af ToonDoo kan man sammensætte figurer, baggrunde, små finurlige billeder og tekst.
Fag: Tysk
Klassetrin: 7.-10. klasse
Tidsforløb: 2 lektioner
Udarbejdet af:
Senest opdateret:
14. december 2011

Intro til opgaven

At være kreativ hører ikke kun billedkunst til. Kreativitet kan også være en sjov og motiverende del af tyskundervisningen. Med redskabet ToonDoo får eleverne frit spil til at lave små tegneserier med figurer og billeder. Ved at tilføje talebobler hele vejen igennem tegneserierne kan en historie fortælles. Eleverne skal i denne opgave fortælle, hvordan en dag i deres liv ser ud som tegneserie.

Eleverne arbejder sammen i grupper på to og skal hjælpe hinanden med at finde de rigtige figurer og objekter, mens de på tysk beskriver hændelserne i de forskellige tegneseriebokse. Den narrative fortælling igennem hele tegneserien gør det muligt for eleverne at bruge deres sprog aktivt i taleboblerne.

I kan dele jeres Toons på klassens blog.


Redskaber, der skal bruges

ToonDoo

ToonDoo

ToonDoo er et online redskab til at lave flotte animerede tegneseriestriber. Med ToonDoo kan man blot trække og slippe elementer ind på de hvide sider og skabe flotte historier i dansk og sprogfagene.

Gå til guiden

Wordpress

http://wordpress.com/

En blog er en hjemmeside, hvor man løbende tilføjer f.eks. tekst og billeder som nye blogindlæg med dato på. Blog-formatet er derfor særligt velegnet til at dokumentere forløb. Med en blog kan man afprøve nye roller som skribent og medieformidler.

Gå til guiden

Klar, parat, start!

  1. Find sammen 2 og 2.

  2. Find ud af hvad fra jeres hverdag, I gerne vil lave en tegneserie om.

  3. Gå ind på ToonDoo og opret en konto. I kan se hvordan man bruger ToonDoo i Fremtidslaboratoriets redskabs-guide.

  4. Opret en ny tegneserie og begynd at tilføje figurer, baggrunde og andre effekter til jeres tegneserie.

  5. Tilføj talebobler og skriv på tysk.

  6. Når I er færdige, skal I gemme tegneserien og lægge den op på klassens blog.

  7. Præsentér tegneserien for jeres klassekammerater på smartboardet (hvis I har sådan et).


Allerede færdig?

Lav en ny tegneserie, der handler om noget fiktivt. Husk at tilføje talebobler med tysk tekst til hvert felt i tegneserien.

Forberedelse

  1. Prøv ToonDoo hjemmefra, så du kan hjælpe eleverne, hvis de støder på problemer. Find guiden her midt på siden.

Tip

Det er oplagt at lade grupperne digte videre på hinandens historier. Så alle grupper laver første side og deler den med en anden gruppe, som laver anden side.