LoL i timerne

Brug computerspil som Leagues og Legends eller Runescape i danskundervisningen. Lær spillet at kende med Wikispaces, lav sportsreportager i Audioboo eller analysér computerspil generelt i Wordpress.
Fag: Dansk
Klassetrin: 7.-10. klasse
Tidsforløb: 4 lektioner
Udarbejdet af:
dev@ilab.dk
Senest opdateret:
17. august 2016

Intro til opgaven

I denne opgave skal eleverne arbejde computerspil som League of Legends eller Runescape i danskundervisningen. Opgaven er en række forslag til aktiviteter, der alle sammen stiller skarpt på computerspillet. Eleverne vælger selv hvor de begynder og der er taget højde for både uerfarne og erfarne spillere. 

De erfarne spillere kan begynde med at lave en wiki i Wikispaces og derigennem forklare spillet for de mere uerfarne. Hvordan kommer man i gang med at spille? Hvis download på computeren er nødvendigt, hvordan gør man det osv. osv. De uerfarne spillere skal i første omgang have lov til at begynde at spille.

Dernæst kan arbejdet med spillet resultere i en sportsreportage. Eleverne laver spillerinterview og får fat i de personlige beskrivelser i tilknytning til spillet. De kan enten fokusere på sporten, men kan også vælge at fokusere på fantasy genren og den fiktive figur. Eleverne lærer at forholde sig kritisk spillet samtidig med træning i nterviewteknikker. 

Er der elever, der ikke synes at computerspil som League of Legends er interessante, så lad dem analysere computerspil generelt og lægge resultaterne op i en blog. Det kan være tanker eller konkrete beskrivelser - gerne med brug af interviewteknik. De kan også pege på andre spil, der i højere grad appellerer til dem og forklare hvorfor. 

Opgaven er udviklet af Peter Boll, Mette Wonsyld, Sonja Salminen og Heine Ravnholt til fremtidslaborant workshoppen den 22. marts 2012. Redaktionen takker. 


Redskaber, der skal bruges

Wikispaces

http://www.wikispaces.com/

En wiki er et gratis website, hvor man opbygger indholdet i fællesskab - uden login. Organisér jeres viden, del informationer og dokumentér jeres aktiviteter. Det er både nemt og sjovt, at arbejde med wiki's!

Gå til guiden

AudioBoo

http://audioboo.fm

AudioBoo kan kaldes lydenes YouTube. Med AudioBoo kan du nemlig uploade dine egne lydoptageser og høre andres. Brug det til at lave radioindslag fra studieturen og til at arbejde med mundtlig formidling.

Gå til guiden

Wordpress

http://wordpress.com/

En blog er en hjemmeside, hvor man løbende tilføjer f.eks. tekst og billeder som nye blogindlæg med dato på. Blog-formatet er derfor særligt velegnet til at dokumentere forløb. Med en blog kan man afprøve nye roller som skribent og medieformidler.

Gå til guiden

Klar, parat, start!

  1. Lær spillet at kende: Du skal nu spille League of Legends. Er du begynder, skal du bare gå i gang med at spille. Få hjælp af de erfarne spillere i klassen.

  2. Lav en wiki med wikispaces: Er du en erfaren spiller, kan du hjælpe de uerfarne med download etc. Bagefter skal du i gang med at producere en wiki sammen med de andre erfarne spillere. Lav en wiki, der på dansk forklarer spillets elementer for uerfarne spillere fx med overskriften "Sådan kommer du i gang".

  3. Lav sportsreportage: Lav spillerinterview om spillerens oplevelse af spillet - brug Audioboo. Spilleren kan udtale sig spiller (sportmands-vinklen) eller som den fiktive figur (fantasy-vinklen). Disse "boo"s kan også lægges op på jeres wiki.

  4. Analysér spillet: Analysér spillet. Beskriv tanker om strategi. Inddrag gerne spiløkonomien som en faktor, der kan regnes på og dermed analysere sig frem til bedre strategier. Du må også analysere computerspil mere generelt og forholde dig kritisk til computerspil og indhold i computerspil. Læg analysen op på din Wordpress blog. Husk også link til wiki og abonner evt. på dine boo's (se under Widgets på bloggen).

  5. Desertørens flugtforsøg: I en kampliga er det hærens love, der gælder. Man kan altså ikke bare sige at man ikke har lyst til at deltage. Det regnes som forrædderi. Hvis du i spillet har disse tanker, må du udtænke en flugtplan. Dessertørens opgave er derfor at skrive en fantasy-fortælling om flugtplanen og hvorfor deres figur ønsker at flygte. Læg fortællingen op på din Wordpress blog.

  6. Find selv på flere opgaver, der knytter sig til computerspillet.


Allerede færdig?

Spil Wordfeud eller Rumble.

Forberedelse

  1. League of Legends kræver download og installation på de enkelte pc'er.

  2. Alternativ er browserbaserede spil fx Runescape

Tip

Spillet kører bedst i Google Chrome browser.