På fornavn med grundstofferne

I denne opgave løser eleverne små konkrete opgaver omkring grundstofferne i det periodiske system. Svarene findes ved at gå på opdagelse i PTable - et interaktivt periodisk system med masser af facts.
Fag: Fysik/kemi
Klassetrin: 7.-10. klasse
Tidsforløb: 1 lektion
Udarbejdet af:
Senest opdateret:
10. august 2011

Intro til opgaven

Formålet med denne opgave er at give eleverne et grundlæggende endskab til det periodiske system. Der skal løses en række småopgaver omkring grundstofferne og svarene finder eleverne frem til ved at gå på opdagelse i det periodiske system på PTable. Varigheden af opgaven afhænger af, hvor meget eleverne på forhånd kender til begreberne i det periodiske system.


Redskaber, der skal bruges

Ptable

http://ptable.com/

Ptable har støvet det periodiske system af. Gå på opdagelse i grundstofferne i en verden af viden, billeder og videoer. Redskabet er en gratis, dynamisk og interaktiv webservice, der heller ikke kræver login.

Gå til guiden

Google Docs

Google Docs

Med Google Docs kan man arbejde med tekstbehandling, regneark og præsentationer online. Filerne gemmes på nettet - derfor kan flere også arbejde samtidig i samme dokument, og I kan hele tiden se, hvad andre skriver og redigerer i.

Gå til guiden

Klar, parat, start!

  1. Opgaven kan løses alene, men er også fint at arbejde sammen 2 og 2, så I kan diskutere jeres svar og evt. deles om en computer. Find PTable.com. I et nyt faneblad åbner du Google Docs, logger ind og åbner et tekstdokument til jeres besvarelser.

  2. Kopier denne adresse ind i et nyt browservindue: http://tinyurl.com/438myg3. Her ligger opgaverne.


Allerede færdig?

Så er her et par ekstra opgaver, du kan løse. Kopier adressen ind i et nyt browservindue: http://tinyurl.com/43lf752

Forberedelse

  1. Introducér eleverne for begreberne i det periodiske system.