Skriv en fantastisk historie

De fleste børn elsker Harry Potter og hans magiske verden. Så hvorfor ikke lade børnene selv prøve kræfter med fantasy-genren? Lad eleverne skrive fantastiske historier i engelsk. Med Storyjumper er tegnsætning, dialog og historieopbygning en leg.
Fag: Engelsk
Klassetrin: 4.-6. klasse
Tidsforløb: 2 lektioner
Udarbejdet af:
Senest opdateret:
27. august 2011

Intro til opgaven

I denne opgave arbejder eleverne med det engelske skriftsprog - inspireret af deres fantasi og motiveret af det flotte resultat, som Storyjumper giver. Når historien er færdig, kan den endda printes som en lille bog og foræres væk eller hænges op i klasseværelset.

Eleverne opbygger en alternativ verden fyldt med magi og skaber en lille historie i denne verden. Her kan alt ske! Børnenes kreative evner får frit spil og lysten til tekstproduktion kommer helt naturligt, når eleverne skal beskrive handlingen og skabe dialogen i bogen.

Har I smartboard eller projektor i klassen, kan I efterfølgende læse de små bøger sammen og snakke om historierne. Er der mere tid, kan eleverne fremføre historien som små rollespil for hinanden.


Redskaber, der skal bruges

Storyjumper

www.storyjumper.com

Med Storyjumper kan man lave sin egen digitale bog. Eleverne arbejder med skriftlig formidling og historieopbygning, mens de udfolder sig kreativt. Billeder trækkes over i bogen, mens teksten løbende tilføjes. Til sidst kan bogen printes og foræres til en ven.

Gå til guiden

Klar, parat, start!

  1. Gå sammen i små grupper - f.eks. to og to. Find Storyjumper.com og log ind. Jeres lærer kan hjælpe med, hvordan man gør.

  2. Når I er logget ind, vælger I "Create new book" og herefter "Build a book from scratch". Nu er I klar til at gå i gang.

  3. Når I vil fortælle en historie, er det vigtigt med en hovedperson. Hovedpersonen kan både være et menneske, et dyr, en plante eller måske endda en ting. Start med at præsentere jeres hovedperson på første side med billede og tekst.

  4. Nu skal jeres hovedperson opleve noget fantastisk. Find på mystiske hændelser eller giv måske jeres hovedperson overnaturlige evner.

  5. Skriv tekster, der forklarer, hvor man er og skriv talebobler til dem, der er med i jeres historie. Tænk på, hvordan historien skal begynde, hvad der sker midt i, og hvordan historien ender.

  6. Når jeres historie er færdig, skal I lave en forside og en bagside. Husk at skrive, hvem der har lavet bogen enten på forsiden, bagsiden eller på siden mellem forsiden og side 1. Nu har I skrevet jeres helt egen bog. Tillykke!


Allerede færdig?

Brug jeres historie til at lave et rollespil på engelsk.

Forberedelse

  1. Sæt fantasien igang - snak med eleverne om fantasy-genren før I skriver jeres egne historier.

  2. Lav et klasselogin på Storyjumper - brug guiden til Storyjumper her fra siden.

Tip

Storyjumper er et godt redskab til at udvikle historier. Derfor er det en god idé, at eleverne ikke er kommet for langt med deres historie, inden de går i gang med at bruge Storyjumper.