Spot dine udstrækningsøvelser

I denne opgave identificerer eleverne de muskler, der skal strækkes ud efter endt træning ved hjælp af Body Browsers virtuelle krop. Zoom ind på kroppen og gå på opdagelse i menneskets avancerede maskineri.
Fag: Idræt
Klassetrin: 7.-10. klasse
Tidsforløb: 1 lektion
Udarbejdet af:
Senest opdateret:
10. august 2011

Intro til opgaven

De fleste ved, at man skal strække ud efter træning. Men hvad er det egentligt man gør, når man strækker ud? Det skal eleverne undersøge i denne opgave ved at kigge på kroppens muskler. Med Brody Browser opnår eleverne en forståelse for, hvilke muskler de strækker ud, hvordan musklerne ser ud, og hvordan de er forbundet i kroppen. Opgaven er en god øvelse, som tager udstrækningsøvelser til et teoretisk niveau.


Redskaber, der skal bruges

Google Body Browser

http://bodybrowser.googlelabs.com/

Gå på opdagelse i den menneskelige anatomi. Med Body Browser kan du se, hvordan en menneskekrop er opbygget, fra det yderste lag af hud og helt ind til de inderste organer. Body Browser bliver hurtigt uundværligt i fag som biologi og idræt.

Gå til guiden

Klar, parat, start!

  1. Lav en liste over de udstrækningsøvelser, som du typisk laver efter endt træning. Beskriv dem med stilling, bevægelse og strækretning.

  2. Åben BodyBrowser og fra menuen nederst i venstre hjørne vælger du 'switch to many sliders'. Herefter køres alle sliders helt til venstre på nær nr. 2 fra toppen, som sættes helt til højre. Du vil nu se en krop kun bestående af muskler og bindevæv.

  3. Identificér nu de muskler, som strækkes ud ved hver af de enkelte øvelser.


Allerede færdig?

Zoom ind på den enkelte muskel og tag et screenshot. (se evt. hvordan på hvordan.dk/hvordan-tager-jeg-et-screenshot) Du kan nu åbne dit screenshot i f.eks. Paint eller PhotoShop og tegne på billedet. Tegn pile og vis hvordan og i hvilken retning musklen strækkes ud. Indsæt billedet med pile i et worddokument og lav en beskrivelse, der passer til. Gentag processen for alle dine øvelser, indtil du til sidst har en detaljeret og illustreret guide til, hvordan man strækker ud efter træning.

Forberedelse

  1. Snak med eleverne om udstrækningsøvelser og diskutér evt. teorier for og imod udstrækning.

Tip

Test inden undervisningen at Body Browser-programmet kan køre på skolens computere. Programmet virker kun i de nyeste udgaver af Firefox og Chrome.