Her kan du dykke ned i Fremtidslaboratoriets opgaver. I alle opgaverne bruges digitale redskaber, som vi har lavet en guide til. Vælg fag og evt. klassetrin nedenfor. God fornøjelse.

Søg i opgaver

Gestapo og gps - på skattejagt i historie

Flyt historieundervisning ud af klasselokalet med geocaching. Lad eleverne lede efter skatte, der er forbundet til et stykke Danmarkshistorie og dele deres egen viden om stedet i logbogen til næste geocacher. Skattene findes ved hjælp af gps og ledetråde.

Emne: Historie
Fag: 7.-10. klasse
Tidsforløb: 4 lektioner

Visualisér historiske perioder

Et billede siger mere end 1000 ord og er ikke mindst meget nemmmere at huske. I denne opgave går eleverne på opdagelse i historiske perioders visuelle udtryk, når de søger efter billeder og samler dem i præsentationsvideoer.

Emne: Historie
Fag: 4.-6. klasse
Tidsforløb: 2 lektioner

Samarbejd om en historie-wiki

I denne opgave skal eleverne sammen finde informationer om en historisk begivenhed, organisere dem i en wiki og lave en Prezi-præsentation. Der arbejdes med historisk viden, online research, kildekritik, hjemmesideopbygning og præsentation på én gang.

Emne: Historie
Fag: 7.-10. klasse
Tidsforløb: 4 lektioner

Hurtig på aftrækkeren - research

GODMORGEN! Væk dine morgentrætte elever med en god omgang lyn-research. 15 min og så er det tid til at være kildekritiske i fællesskab. Denne opgave stiller krav til elevernes researchevne og kildekritiske sans.

Emne: Historie
Fag: 7.-10. klasse
Tidsforløb: 1 lektion

Lav en historie-wiki

I denne opgave arbejdes der med historisk viden, online research, kildekritik og hjemmesideopbygning på én gang. Eleverne skal sammen finde informationer om en historisk begivenhed og organisere dem i en wiki.

Emne: Historie
Fag: 4.-6. klasse
Tidsforløb: 2 lektioner