Her kan du dykke ned i Fremtidslaboratoriets opgaver. I alle opgaverne bruges digitale redskaber, som vi har lavet en guide til. Vælg fag og evt. klassetrin nedenfor. God fornøjelse.

Søg i opgaver

Hverdagen som tegneserie

Med ToonDoo kan eleverne lave deres egne tegneserier. I denne opgave skal eleverne lave engelske tegneserier om deres hverdag. Ved hjælp af ToonDoo kan man sammensætte figurer, baggrunde, små finurlige billeder og tekst.

Emne: Engelsk
Fag: 4.-6. klasse
Tidsforløb: 2 lektioner

20 spørgsmål til professoren

Mesterånden Akinator kan gætte, hvem du tænker på! Lad eleverne øve deres engelskkundskaber med Akinator, der ud fra 20 spørgsmål skal gætte den person, som eleverne har i tankerne.

Emne: Engelsk
Fag: 4.-6. klasse
Tidsforløb: 1 lektion

Lav plakater om fremtidens teknologier

Med Glogster kan man lave online plakater, der kombinerer medier og udtryksformer. I denne opgave skal eleverne researche, tænke kreativt og sammensætte en flot plakat omkring et teknologisk område, som kommer til at præge vores liv i fremtiden.

Emne: Engelsk
Fag: 4.-6. klasse
Tidsforløb: 2 lektioner

Skriv en fantastisk historie

De fleste børn elsker Harry Potter og hans magiske verden. Så hvorfor ikke lade børnene selv prøve kræfter med fantasy-genren? Lad eleverne skrive fantastiske historier i engelsk. Med Storyjumper er tegnsætning, dialog og historieopbygning en leg.

Emne: Engelsk
Fag: 4.-6. klasse
Tidsforløb: 2 lektioner

Skriv et engelsk essay om skønne fejltagelser

Essays er en klassisk genre, som egner sig godt til engelsk skriftlig fremstilling. Pust nyt liv i genren og kombinér det skriftlige arbejde med digitale redskaber. Lad eleverne researche, lave associationsøvelser, læse højt og blogge på engelsk.

Emne: Engelsk
Fag: 7.-10. klasse
Tidsforløb: 6 lektioner

Medieanalyse med Twitter - engelsk

Twitter er en verden af tweets – altså små ’pip’. Følg med i opdateringerne fra politikere, kunstnere og nyhedsstationer. I denne opgave skal eleverne følge tweets i en uge, samle de mest opsigtsvækkende og vurdere kildernes troværdighed.

Emne: Engelsk
Fag: 7.-10. klasse
Tidsforløb: 2 lektioner