Animoto

Med Animoto kan man nemt og hurtigt lave små videofilm ud af billeder, video og tekst. Animoto er nemt at bruge for elever helt ned til 5. klasse. Brug det til f.eks. præsentationer og nyhedsformidling.
Senest opdateret:
10. august 2011
Besøg website:
http://animoto.com/

Hvad er Animoto?

Med Animoto kan man lave videofilm baseret på sine egne billeder, tekst og eventuelt små videoklip. Man uploader bare sit indhold - så gør Animoto alt det hårde arbejde. Bagefter kan man dele sine bedste videoer med vennerne. Animoto anvender en meget selvforklarende proces, som gør, at elever helt ned til 5. klasse sagtens kan være med. Se eksempler i højre side.

Udover at man kan anvende sit eget materiale, tilbyder Animoto en masse forskellige skabeloner og lyd/musik som man kan benytte.

Når man opretter en basis konto – gratisudgaven – kan man lave videoer, som varer op til 30 sekunder. I en 30 sekunders video kan man bruge ca. 8-15 forskellige elementer - video, billeder og tekst. Det giver en god effekt at have videoklip med, men det bliver også fint bare med billeder.

Der er mulighed for at få et 'all-access pass' til uddannelsessteder, så I kan lave længere videoer. Som lærer kan man logge ind og ansøge om et ”education pass” - en adgangskode, som lærer og klasse kan bruge i et halvt år, før det skal genansøges. Se hvordan I nemt kommer igang i vores guides herunder.


Animoto i undervisningen

  1. Videoformatet kan anvendes til medieproduktion og til emner som nyhedsformidling og journalistik.

  2. Brug Animoto som en anderledes præsentationsform. I stedet for plancher, så præsenter jeres projekt som en video.

  3. Jeres Animoto video kan også være en del af en PowerPoint- eller Prezi-præsentation.

  4. Animoto giver mulighed for at arbejde med planlægning af filmens opbygning og storyboard.


Guides

Lærer-login

Print guide

Step 1: Find Animoto

Gå til animoto.com og klik på den orange "Get started"-knap midt på siden.


Step 2: Opret gratis konto

Her vælger du ”Lite”, som er gratisversionen. Klik på ”Try now” og indtast din email, dit ønskede password og for- og efternavn. Klik nu på den blå ”Sign up”-knap. Nu er du klar til at lave videoer!


Step 3: Få en Education-konto

Med en Education konto kan du og dine elever blandt andet at lave længere videoer.

Klik på "Education" nederst på siden under "Animoto for". Nu kommer du til en formular, hvor du udfylder dit navn, skolens navn, dine klassetrin og fag og din email-adresse. Herefter får du tilsendt en kode, som du selv og alle dine elever kan bruge. Koden plejer at komme med det samme.

Dine elever skal bruge koden, når de opretter deres Animoto-konto.

Vælg 'Education'
Vælg 'Education'

Elev-login

Print guide

Step 1: Find Animoto

Gå til animoto.com og klik på den orange "Get started"-knap midt på siden.


Step 2: Opret gratis konto

Her vælger du ”Lite”, som er gratisversionen. Klik på ”Try now” og indtast din email, dit ønskede password og for- og efternavn. Hvis din lærer har oprettet en Education konto og har givet dig en kode, skal du klikke på "Do you have a promo/referral code" og taste koden ind. Klik nu på den blå ”Sign up”-knap.

Du er nu klar til at lave videoer.


Lav din første video

Print guide

Step 1: Kom i gang

Klik på den blå "Create video"-knap øverst til højre.


Step 2: Vælg tema

Du skal nu igennem 4 små skridt.

Vælg først en ”Style”, som er et tema. Du kan vælge i mellem alle dem, som ikke har et rødt pro-mærke på. Klik på "Create video" under det tema, som du vil bruge. Hvis du ikke har en Education-konto, vil Animoto foreslå en opgradering af din konto - det er ikke gratis. Her kan du blot klikke på den lille blå tekst, hvor der står, at du vil lave en 30 sekunders video.


Step 3: Vælg indhold

Nu skal du finde dit indhold. Du kan enten uploade billeder og video fra din computer, vælge indhold fra Animoto eller hente indhold fra et andet site - f.eks. billeder fra Flickr. Det er også her, at du tilføjer tekst ved at klikke på "a" i bunden af siden, hvor der står "Add text". Klik på "Done", når du har valgt indhold.

Du kan også vælge musik. Her kan du igen uploade fra din computer eller vælge et stykke musik fra Animotos udvalg. Hvis du bruger musik fra din egen computer, skal du huske at kreditere, det som du bruger. (Altså fortælle, hvem der har lavet musikken)

Til sidst får du en oversigt over dine valg, og hvis du er tilfreds, klikker du ”Continue”, og din video bliver lavet.

Du modtager en mail, når den er klar. Hvis du vil, kan du redigere i videoen eller ”remixe” den om til en ny video.


Tip

  • Del din video via link, på din blog eller på din Facebookprofil: Klik på 'Video Toolbox' under videoen og vælg 'Share' eller 'Embed'.