Evernote

Husker du som en elefant? Hvis ikke, er Evernote er din online, virtuelle hukommelse. Gem alt hvad du støder på, online og offline, som noter i Evernote - og de bliver aldrig væk.
Senest opdateret:
03. january 2012
Besøg website:
Evernote

Hvad er Evernote?

Evernote er et redskab til at huske og gemme tanker, noter, idéer, billeder osv.. Der er mulighed for at skrive tekstnoter, gemme hjemmesider, tage billeder og sende mails til din Evernote. Alt, du gemmer, ligger online, så du kan finde det på din computer, smartphone og tablet (f.eks. iPad).

I Evernote bliver dine noter automatisk indekseret og gjort søgbare, og du kan organisere dine noter yderligere ved at oprette notesbøger og give de enkelte noter 'mærker' - altså små beskrivende ord, også kendt som 'tags'.

Redskabet er et program, som skal downloades og installeres på de enheder, man vil benytte Evernote på.


Evernote i undervisningen

  1. Brug Evernote til at organisere projekter og opgaver

  2. Et godt redskab til at gemme og sortere research

  3. Gem noter fra timerne online

  4. Gem idéer og billeder til senere inspiration


Guides

Opret konto

Print guide

Step 1: Gå til Evernote

Gå til www.evernote.com. På forsiden klikker du på knappen 'Download nu'.


Step 2: Kom godt i gang

Klik nu på knappen 'Kom godt i gang' og bliv guidet igennem installations- og oprettelsesproceduren. Evernote guider dig. Du kan også finde guiden her: www.evernote.com/about/intl/da/getting_started/


Brug Evernote

Print guide

Step 1: Åbn Evernote

Når programmet er installeret, og du har oprettet en konto, kan du åbne Evernote. Programmet vil automatisk åbne, når du lige har installeret det - ellers ligger det sammen med alle dine andre programmer på computeren. Evernotes forside ser nogenlunde ud som på billedet nedenfor.


Step 2: Funktioner i Evernote

Med 'Ny note' (i toppen) kan man oprette noter med billeder, links og tekst. Med 'iSight-note' kan man optage videonoter via webkamera. Med 'Lydnote' kan man lave lydfiler via mikrofon og gemme som noter. Derudover kan man slette noter og få vist alle ens noter via topmenuen. Når du opretter nye noter, vil Evernote gerne synkronisere, så alt gemmes og kan tilgås fra alle dine enheder.


Step 3: Notesbøger og mærker

I venstre side af Evernote kan man se en oversigt over ens notesbøger og mærker. En notesbog er en samling af noter. F.eks. alle ens noter fra matematik samlet i en notesbog, som man kalder 'Matematik 6. klasse'. Mærker er nøgleord, som passer til noterne - her kunne det være 'Hovedregning', 'Brøker' eller 'Matematikspil'. Det kan også sammenlignes med 'tags', som ofte bruges på blogs. Notesbøger og mærker giver mulighed for at organisere og kategorisere sine noter. Når du opretter en ny note, kan du med det samme sørge for, at noten bliver lagt i en notesbog og får et eller flere mærker. Nu er du klar til at researche og gemme noter!


Tip

  • Gem billeder og idéer på farten med Evernote på din smartphone.