Google Body Browser

Gå på opdagelse i den menneskelige anatomi. Med Body Browser kan du se, hvordan en menneskekrop er opbygget, fra det yderste lag af hud og helt ind til de inderste organer. Body Browser bliver hurtigt uundværligt i fag som biologi og idræt.

Hvad er Google Body Browser?

Så er Google i gang igen. Med Googles Body Browser er det nu muligt at gå på opdagelse i anatomien med ganske få klik. Body Browser fungerer som en web service, som ikke kræver login. Man skal blot gå til siden bodybrowser.googlelabs.com, så er man i gang.

Body Browser er nem at bruge. Man kan zoome ud og ind eller lave søgninger. Hvis man f.eks. skriver "heart" i søgefeltet, zoomes der ind på menneskehjertet. Desuden kan man tænde og slukke de forskellige lag i kroppen eller gøre dem mere eller mindre transparente og således få et billede af, hvordan menneskekroppen hænger sammen. Brug redskabet i biologi, natur-teknik og idræt.


Google Body Browser i undervisningen

  1. Kan anvendes som anatomisk opslagsværk i 3D

  2. Fungerer godt som illustrator i biologiundervisningen

  3. Simulerer 'hands on'-erfaring med kroppens anatomi

  4. Giver forståelse for kroppens muskulatur i idræt


Guides

Brug Body Browser

Print guide

Step 1: Startsiden

Gå til bodybrowser.googlelabs.com. Når siden er hentet, ser du en model af en person.


Step 2: Menu i venstre side

Den øverste cirkel med fire retningsknapper kan bruges til at dreje personen, så du kan se personen fra alle vinkler.

De næste to knapper (plus & minus) kan bruges til at zoome ind og ud på personen. Du kan også holde venstre musetast inde, når du holder musen over personen - så vil personen også dreje rundt. På samme måde kan du, hvis du har en mus med scroll, bruge scroll til at zoome ind og ud.

Den lange menu har en knap, som kan trækkes op og ned. Knappen bestemmer hvilke "niveauer" af personens krop, der skal være synlige. Første niveau fjerner huden, så musklerne kommer til syne. Andet niveau fjerner musklerne, så skelettet træder synligt frem og så videre.

Når knappen stopper ved hjernen, som er det dybeste niveau Body Browser kan vise, er der to knapper nedenunder. I udgangspunktet er den venstre knap valgt. Så er der kun én knap som kan justere hvilke dele, der skal være synlige. Med knappen til højre vælger du, hvor synligt hvert af de 6 niveauer skal være.


Step 3: Menu i højre side

I højre side er der også en menu. Med pilen øverst kan du klikke på forskellige kropsdele for at få dem fremhævet. Når du klikker på baggrunden eller på en anden kropsdel, forsvinder fremhævningen.

Under "Pin" kan du udvælge flere kropsdele på samme tid og se deres navn. Vælg f.eks. 4 kropsdele og klik med den øverste pil igen. Nu vil de fire kropsdele være fremhævet. For at fjerne fremhævningerne skal du klikke på det lille kryds ved siden af kropsdelenes navn.

Du kan bruge "Hide" til at gemme eller fjerne forskellige kropsdele. Hvis du vil have dem frem igen, skal du klikke på det lille viskelæder, som også ligger under "Hide".

Under "Share" er der forskellige funktioner, som du kan bruge til at dele din Body Browser med andre online.


Step 4: Søgning

Øverst til højre kan du indtaste søgeord, hvis du f.eks. leder efter en bestemt muskel eller et bestemt organ. På nuværende tidspunkt kan man udelukkende søge på engelsk.


Tip

  • Test inden undervisningen at Body Browser-programmet kan køre på skolens computere. Programmet virker kun i de nyeste udgaver af Firefox og Chrome.