Google SketchUp

Er du frisk på en udfordring? Så prøv Google SketchUp og lav selv 3D-modeller. Programmet er gratis, men noget sværere at gå til end de andre redskaber her i Fremtidslaboratoriet. Byg dine egne simple eller avancerede 3D-modeller.
Senest opdateret:
11. august 2011
Besøg website:
http://sketchup.google.com/

Hvad er Google SketchUp?

At tegne 3D-modeller plejer at være noget, man gør i Maya, 3ds Max, AutoCAD eller lignende avancerede programmer, som koster spidsen af en jetjager  - og hvor computeren, der skal trække programmet, koster resten. Sådan er det ikke længere. Google har nemlig produceret et 3D-modelleringsværktøj, der - som de øvrige Google-produkter - er ganske gratis at bruge. Google SketchUp hedder det, og det sætter dig i stand til at tegne både simple og ret avancerede 3D-modeller. 3D-modelleringsværktøjer anvendes fortrinsvist af arkitekter, ingeniører, designere og andre, der skal visualisere f.eks. ting og bygninger med computermodeller.

SketchUp er nemmere at bruge end andre 3D-modelleringsprogrammer, men kræver dog alligevel at man er en ret øvet bruger af digitale redskaber.

 


Google SketchUp i undervisningen

  1. Brug Google SketchUp til at tegne bygninger i 3D

  2. Muliggør diskussion om størrelsesforhold, tredimensional rumlig dybde og 3-aksede koordinatsystemer (x,y,z )


Guides

Installér programmet

Print guide

For at anvende Google SketchUp, skal det først installeres på computeren. Gå til sketchup.google.com og klik på knappen 'Download Google SketchUp'.


Kom i gang

Print guide

Step 1: Instruktionsvideoer

Den bedste måde at komme i gang med SketchUp og blive bekendt med alle funktionerne er ved at se instruktionsvideoerne: sketchup.google.com/training/videos.html.


Step 2: Tutorials

Du kan også vælge at få beskidte hænder med det samme og gennemgå Googles tutorials, hvor du trin for trin får førstehåndskendskab til redskabet. For at starte en tutorial, skal du først downloade den og efterfølgende åbne den i SketchUp - den skal altså ikke importeres.


Tip

  • De tegnede modeller kan indsættes i Google Earth.