IfItWereMyHome

Hvordan ville dit liv være anderledes, hvis du boede i Korea, Sverige eller Burundi? På IfItWereMyHome kan man let sammenligne to landes størrelse, spædbørnsdødelighed, arbejdsløshed, indtjening, strømforbrug og meget mere.

Hvad er IfItWereMyHome?

IfItWereMyHome er en online service, der ikke kræver login. Siden er let og sjov at bruge for elever på næsten alle niveauer. (Siden er på engelsk). Vælg to lande, som du gerne vil sammenligne - f.eks. Danmark og Barbados - og se forskellen.

Først og fremmest kan du se, hvor stort det valgte land er sammenlignet med Danmark. Vidste du f.eks. at Barbados, som vi nok alle kender, ikke er meget større end Als i Sønderjylland? Du får også en masse forskellige informationer om landet i sammenlignet med Danmark. F.eks. hvor meget mere eller mindre du ville tjene, hvis du boede på Barbados, risikoen for at dø som spæd, arbejdsløshed, hvor mange penge du ville bruge på sundhedspleje, hvor mange børn du i gennemsnit ville få og meget andet - alt sammen i forhold til det andet land du har valgt. Med et enkelt klik kan læse mere om, hvad sammenligningen er baseret på, og hvad det nøjagtigt betyder. Der er kilder på alle informationer.

Til sidst, hvor du nu ved lidt mere, end at solen skinner på Barbados, kan du klikke thumbs-up eller ned til, om du (stadig) vil foretrække at bo på Barbados i stedet for i Danmark.


IfItWereMyHome i undervisningen

  1. Indhent informationer om andre lande i geografi

  2. God til online research, da alle kilder er anført med link

  3. Kan bruges som fakta i præsentationer

  4. Brug redskabet, når I arbejder med andre lande i engelsk


Guides

Brug IfItWereMyHome

Print guide

Step 1: Find IfItWereMyHome

Gå til IfItWereMyHome. Klik på 'Country comparison' i menuen øverst.


Step 2: Sammenlign Danmark med...

Nu kommer du til en liste med lande sorteret i alfabetisk rækkefølge. Klik på et land, så bliver det sammenlignet med Danmark.


Step 3: Sammenligning

Så snart du har valgt et land, får du sammenligningen.

Du kan ændre lande i drop-down-menuen øverst. Vælg et andet land end Danmark ved at klikke på 'Compare (dit valgte land) to other countries'.

Til højre er der et kort, hvor du kan se omridset af det ene land på et kortudsnit af det andet, så du kan sammenligne størrelsen. På billedet nedenfor bliver Danmark sammenlignet med Australien, som fylder noget mere.

Længere nede får du en række oplysninger - ofte i procent. Hvis du klikker på pilen, ud for de forskellige informationer, bliver informationerne uddybet, og der vil også være en kildehenvisning.

Nederst på siden er der mere information omkring det land, du sammenligner med.


Tip

  • Siden er på engelsk og regner i procent og dollars.