Pinterest

Pinterest er i alt sin enkelthed digitale opslagstavler - såkaldte pinboards, hvor du kan opsætte billeder, der vækker din interesse indenfor forskellige kategorier. Pinterest handler ikke om skriftlig kommunikation, men netop om udveksling af billeder mellem mennesker.
Senest opdateret:
21. march 2012
Besøg website:
www.pinterest.com

Hvad er Pinterest?

Pinterest er et opblomstrende socialt medie, der lader mennesker fra hele verden, dele deres interesser i et visuelt univers. 

Pinterest giver dig mulighed for, at udtrykke dine interesser gennem billeder du selv har fundet på nettet eller ved, at genbruge billeder fra andres opslagstavler. I kan udforske og skabe jeres egne unikke visuelle universer, som eksempelvis kan bruges til inspiration i billedkunst-, geografi- eller dansktimerne.


Pinterest i undervisningen

  1. Brug Pinterest som inspirationsredskab

  2. Brug Pinterest til at spotte tidens trends

  3. Brug Pinterest som et visuelt præsentationsværktøj

  4. Brug Pinterest til billedesøgning


Guides

Kom i gang

Print guide

Step 1: Kom i gang

Har du ikke en Facebook eller Twitter profil, så vælg ikonet ”Request an Invite” og udfyld emailadresse og tryk så ”Request invitation”. Efter nogen dage vil du modtage en mail, der giver dig adgang til din nye profil. Denne fremgangsmåde bør du kun bruge, hvis du ikke har en Facebook- eller Twitterprofil, da det tager længere tid.


Step 2: Facebook eller Twitter

Hvis du allerede har en Facebook profil eller Twitter profil, kan du bruge dem til at komme i gang på Pinterest. Vælg ikonet login og tryk derefter på Facebook- eller Twitterikonet og du er i gang.


Begynd at pinne

Print guide

Step 1: Begynd at pinne

Du kan nu vælge hvilke temaer der interesserer dig fx kunst, artiktektur, mad og drikke og meget, meget mere. Ud fra dit valg af interesser, foreslår Pinterest dig at følge andre pinners på sitet med samme interesser som dig. Du har flere forskellige muligheder for at søge efter billeder på Pinterest. Du kan bruge søgefeltet ”Search” i øverste venstre hjørne, hvor du specifikt kan søge på ord. Derudover kan du ved at føre musen over Ordet ”Everything” søge i forskellige temaer. Til sidst kan du trykke på ”Pinners you follow” og se det nyeste du og dem, du følger, har pinnet.


Step 2: Repin

Når du har fundet et billeder eller en video du gerne vil pinne, fører musen hen på det og vælger ikonet ”Repin”. Her skal du vælge hvilket ”board” du vil pinne det på og hvilken tekst du evt. vil tilføje. For at oprette et board udfylder du boksen ”create new board” og vælg derefter ”pin it”.


Pin It knap

Print guide

Du har også mulighed for at pinne billeder, du støder på i din færden på internettet. Det gør du bedst ved at tilføje ”Pin it” knappen. Vælg ”About” i øverste barre og tryk så på ”Pin it” button. Følg vejledning på siden og du kan hurtigt pinne gode ideer eller skønne ting. Din Pin it-knap kommer til at ligge oppe i bogmærkelinjen. Du kan også vælge Add+ og du har mulighed for at tilføje et billede fra nettet til din opslagstavle. Du kan også uploade et billede selv til Pinterest - vælg "Upload a Pin" eller lave en ny opslagstavle ved at vælge "Create a Board".


Profil

Print guide

Du kan hele tiden følge med i din profil, dine boards eller opslagstavler og hvem, der følger dig. Billeder fra en opslagstavle til en anden flyttes hurtigt med et klik med musen på billedet og så valg af andet board.


Tip

  • Hvis du allerede har en Facebook- eller Twitterprofil, så log på med den og du er hurtigt i gang.