Prezi

Med Prezi kan du lave sjove og dynamiske præsentationer. Drop de gamle slides og lav i stedet én stor baggrund, hvor du placerer alt indhold og derefter laver en rækkefølge. Prezi er afløseren til Power Point.

Hvad er Prezi?

Præsentationsværktøjet Prezi kombinerer det bedste fra PowerPoint med en helt ny tankegang. Redskabet muliggør coorperative learning, da man kan samarbejde i realtid om samme præsentation. Med Prezi kan man meget nemt præsentere sine opgaver og projekter på en ny og imponerende måde. Prezi er sjovt at bruge og udfordrer samtidig eleverne på præsentation og samarbejde.

Prezi er et gratis, flash-baseret program, der er opbygget som en baggrund, hvor man zoomer ind og ud på forskellige elementer. Man kan indsætte tekst, billeder, videoer, pdf'er, tegninger osv. og først bagefter planlægger man sin vej gennem præsentationen. Det skaber et dynamisk og spændende flow mellem de enkelte elementer. 


Prezi i undervisningen

  1. Lav dynamiske præsentationer i alle fag

  2. Samarbejd online med udvikling af præsentationen

  3. Arbejd med æstetik i præsentationer

  4. Brug Prezi til idégenerering og mindmapping


Guides

Opret bruger

Print guide

Gå til prezi.com og klik på 'Sign up now!' i højre side. Vælg 'Public' yderst til højre. Klik 'Get' og udfyld navn og email. Tjek herefter din email og klik på aktiveringslinket i den mail, som Prezi har sendt. Log ind på Prezi (øverst i højre hjørne).


Lav en præsentation

Print guide

Step 1: Opret en Prezi

Nu vil vi oprette en Prezi og tilføje indhold.

Log ind og klik på "New Prezi" øverst til venstre. Der dukker nu en lille boks op - skriv en titel og en kort beskrivelse af din præsentation. Klik på "New Prezi" - så åbner din præsentation.

Der dukker en boks op, med en gennemgang af funktionerne i Prezi. Det kan være en god hjælp, hvis det er første gang, du laver en Prezi. Luk boksen ved at klikke på krydset i øverste højre hjørne.


Step 2: Indsæt indhold

Nu kan du gå i gang med at indsætte indhold. I menuen øverst til venstre finder du dine redskaber.

Vælg f.eks. 'Write' og tilføj overskrifter, underoverskrifter og måske noget brødtekst med lidt mindre skriftstørrelse. Hvis du klikker på teksten, kan du bruge plus og minus eller scrolle for at ændre størrelsen på teksten.

Du kan også indsætte billeder. Vælg 'Insert', vælg 'Picture' og vælg et billede. Under 'Insert' finder du også mulighed for at indsætte en YouTube-video. Find en video, kopiér linket og indsæt det.

Til sidst vælger du din vej gennem præsentationen ved at angive rækkefølgen under 'Path 1-2-3'. 

Prezi gemmer løbende din præsentation. Du kan klikke på 'Saved at...' øverst for at være sikker på ikke at miste noget, når du f.eks. logger ud.


Fremvisning

Print guide

Step 1: Find vej i præsentationen

Med Prezi er det slut med at bladre igennem mange slides for at finde et bestemt billede eller graf.

Følg et spor gennem præsentationen ved at bruge højre og venstre piletaster. Vil du vise noget fra et helt andet sted i præsentationen, kan du hurtigt zoome ind og ud på det rigtige sted. Brug piletasterne op og ned til at zoome. Når du vil præsentere din præsentation for andre, skal du klikke på "Show" i menuen i venstre hjørne og bruge piletasterne til at gå frem og tilbage.


Step 2: Download til fremvisning

Du kan også downloade din præsentation, så du ikke er afhængig af netforbindelse, når du præsenterer. Klik på 'Exit' i den aflange menu øverst i din åbne præsentation. Du kommer nu til en side, som ligner den på billedet nedenfor. Klik på 'Download' ude i højre side. I den boks, der dukker op, skal du igen klikke på 'Download' nederst. En mappe bliver nu downloadet til din computer og deri ligger din Prezi-fil, som kan vises offline.


Samarbejd online

Print guide

Flere personer kan arbejde i den samme Prezi samtidig. Én i gruppen opretter Prezi'en og inviterer derefter de andre til at samarbejde. Klik på 'Meeting', når du er inde i dén præsentation, du vil dele. Vælg 'Invite to edit' og send linket til de andres emailadresser. Når de andre logger ind, vil I hele tiden kunne se hinanden på præsentationen, som små figurer. 


Tip

  • Præsentationerne kan downloades og bruges offline.