QR Stuff

Brugen af QR koder eksploderer lige nu - alle bruger dét på alverdens måder. Med www.qrstuff.com kan du lave dine egne QR koder så let som ingenting. Brug QR koder til skattejagt i lokalområdet eller giv bøgerne på biblioteket nyt liv.
Senest opdateret:
02. march 2012
Besøg website:
www.qrstuff.com

Hvad er QR Stuff?

QR Code er en form for todimensionel stregkode, som blev udviklet i 1994 af den japanske virksomhed Denso-Wawe. QR står "quick response" (hurtigt svar), hvilket afspejler den oprindelige intention om at gøre QR-koder nemme og hurtige at aflæse (Kilde: Wikipedia)

På qrstuff.com er en online tjeneste, der hjælper dig med at lave dine egne QR koder. I kan finde mere inspiration under "About this site", hvor I kan få hjælpe til fx at printe mange QR koder til produkter i en temauge eller lignende. 

Når I skal aflæse en QR kode, har I forskellige muligheder på jeres smartphone. Gå ind i App Store og søg på QR koder. I kan fx bruge app'en ScanLife til at aflæse koden og dermed teste, om I har lavet den rigtigt. 

Prøv koden på billedet og se, hvor du ender. 


QR Stuff i undervisningen

  1. Brug QR koder til produkt- og konceptudvikling.

  2. Sæt QR koder på bøgerne på biblioteket og send eleverne videre til boganmeldelser o. lign.

  3. Brug QR koder til skattejagt i dansk eller historie.

  4. Brug QR koder til rundvisning på skolen

  5. Brug QR koder i præsentationer fx fra en Prezi til en hjemmeside eller telefonnummer.


Guides

Kom i gang

Print guide

Vælg først hvilken "Data Type", din QR kode skal føre hen til fx Facebook, tekst eller et telefonnummer. Vælger du fx Facebook, kopierer du din URL og indsætter den i feltet under "Content". Vælger du "Telephone Number", indtaster du nummeret. Under punkt 3 vælger du farve - "Foreground Colour" og til sidst kan du downloade, udprinte eller sende koden som email - "Download QR Code".


Inspiration

Print guide

Under "Examples" er der masser af inspiration at hente til placering af QR koden. Hvad med på hånden som tattoo, på et visitkort eller på et stykke chokolade?


Scan

Print guide

Når I skal aflæse en QR kode, har I forskellige muligheder på jeres smartphone. Gå ind i App Store og søg på QR koder. I kan fx bruge app'en ScanLife til at aflæse koden og dermed teste, om I har lavet den rigtigt. Åbn app'en ScanLife på din smartphone og hold den op foran QR koden. Koden aflæses automatisk og du ser dét, der gemmer sig bag koden.