Soundation studio

Soundation studio er et gratis online redskab til at lave simple musikkompositioner. Programmet er let at gå til og indeholder mere end 50 forskellige instrumenter – det egner sig f.eks. perfekt til at lave sin egen ringetone.

Hvad er Soundation studio?

Soundation studio er et oplagt redskab at bruge i undervisningen i forhold til at lære eleverne at lave egne kompositioner. Programmet er let at bruge - dog er det en fordel, hvis man har en lille smule musikforståelse og teoretisk viden om harmoniopbygning og akkorder.

I programmet vælges hvert instrument separat og i et taktskema angives, hvornår hver lyd skal spille - meget lig et nodeskema. Man har dog kun 8 takter at gøre godt med i programmet, og derfor er programmet bedst egnet til at lære helt grundlæggende færdigheder i forhold til at lave musik.

Programmet er inspireret af professionelle nodeprogrammer som f.eks Sibelius og egner sig derfor heller ikke i særlig høj grad til indspilninger. Her kan i stedet anbefales programmet Myna, som ligeledes er udviklet af Aviary og kan bruges gratis. Myna er ydermere designet til at fungere sammen med Aviary Roc.

 


Soundation studio i undervisningen

  1. Med helt simple funktioner kan eleverne selv producere musik

  2. Gør det muligt, på en sjov og eksperimenterende måde, at komme et lag dybere ned i musikken

  3. Giver mulighed for at dele sin egen musik med andre – f.eks. på en blog


Guides

Opret bruger

Print guide

Step 1: Start Aviary Roc

Gå til aviary.com/online/music-creator og vælg et instrument. Nu kan du gå i gang med at lave din musik.


Step 2: Registrér dig

Man kan sagtens bruge programmet uden at oprette sig som bruger. Men hvis du ønsker at gemme eller eksportere dit arbejde, er det nødvendigt at registrere dig som bruger ved at klikke på 'Save as' øverst i højre hjørne og udfylde felterne.


Step 3: Din musik

Nu får du et overblik over det stykke musik, som du er ved at lave. Her ligger links, som du kan bruge til at embedde din musik på andre sider eller dele den med andre, så de kan være med til at arbejde videre på musikken. Man kan naturligvis også blot fortsætte med selv at komponere sin musik.

Du vil også modtage en email, hvor du skal klikke på et link for at aktivere din konto.


Kom i gang med Aviary Roc

Print guide

Step 1: Arbejdsområde

Midt på skærmen er der et stort mørkegråt felt - en slags nodeark. Længst til venstre ser man det valgte instrument fordelt på forskellige toner og akkorder.

Det mørkegrå nodeark består af rækker af ”prikker” fordelt på takter. Ved at klikke de enkelte prikker aktiveres den valgte tone, for det valgte anslag - de blå prikker. Man kan ”tænde” for så mange prikker, man ønsker, men det giver sig selv, at de mange lyde kun bliver til musik, hvis de aktiveres i den rigtige rækkefølge.


Step 2: Takter

Takterne kan indstilles til at indeholde 2, 3, 4, 6 eller 8 anslag. Dette gøres fra den lille menu 'Beats per Measures” øverst i skærmen. Ligeledes kan tempoet også ændres fra menuen øverst i venstre hjørne.


Step 3: Flere lyde

Udover de lyde, man valgte da man startede, kan man også skifte de enkelte lydspor ud med andre. Hvis man f.eks., i stedet for klaverakkorder, gerne vil have noget rytme til sit nummer, kan man klikke på 'Change sounds' øverst til højre. Nu åbnes en menu med mange forskellige instrumenter. Ved at klikke på et instrument tilgås de forskellige toner under det enkelte instrument. Ved at trække den enkelte tone over på et givent spor, erstattes det eksisterende instrumentet med det nye. De indsatte anslag er fortsat de samme.

Husk at gemme dit musikprojekt løbende.


Tip

  • Soundation studio egner sig godt til musikproduktioner. Vi I lave podcasts, skal I have fat i AudioBoo – det ligger også som et redskab her på Fremtidslaboratoriet.