Storyjumper

Med Storyjumper kan man lave sin egen digitale bog. Eleverne arbejder med skriftlig formidling og historieopbygning, mens de udfolder sig kreativt. Billeder trækkes over i bogen, mens teksten løbende tilføjes. Til sidst kan bogen printes og foræres til en ven.

Hvad er Storyjumper?

Storyjumper er et godt redskab at opbygge historier med. Redskabet indeholder mange karakterer - f.eks. pirater, robotter og heste. Der er også diverse figurative elementer som træer, huse, biler m.m., og alle billeder kan sættes sammen på kryds og tværs og lægges ovenpå hinanden, som når man laver collager. Eleverne tilføjer hele tiden tekst, tekstbokse og talebobler, mens de opbygger historien.


Storyjumper i undervisningen

  1. God til visualisering af en fortælling

  2. Udfordrer elevernes evner til at kombinere tekst og billeder

  3. Understøtter opbygning af dialog og historier

  4. Mulighed for at træne tegnsætning i en uformel ramme

  5. Giver eleverne lyst til at arbejde med udvikling af fortællinger


Guides

Opret lærer & klasse

Print guide

Step 1: Opret lærer

Gå ind på Storyjumpers sign up-side. Indtast ønsket brugernavn, password og fødselsdag. Indtast din emailadresse, sæt kryds i feltet 'classroom edition' og klik godkend. Du modtager nu en email med et link til at aktivere din konto hos Storyjumper. Aktivér din konto og log ind på Storyjumper. Nu kan du oprette en klassekonto.


Step 2: Opret klassen

Log ind, klik på 'My' vælg 'My classes' og så 'Set-up a new class'.

Indtast klassenavn, et password som eleverne skal bruge for at logge ind, antal elever i klassen og deres navne. Til sidst klikker du på 'Save'. Nu er klassen oprettet!

Når du ønsker at eleverne skal have adgang til programmet, klikker du 'Start' og så 'Print'. På print-siden, står navnene på alle i klassen og et class-id øverst (fx 123-4567), som eleverne skal bruge, for at kunne logge på.


Login som elev

Print guide

Gå ind på storyjumper.com/school. Indtast class-id, som du får af din lærer og klik på 'Go'.

Find dit eget navn på klasselisten. Når du klikker på dit navn, kommer der en login-skærm frem, hvor du indtaster det kodeord, som din lærer har givet klassen. Nu er du logget ind. Klik på 'Create' for at oprette din egen bog og komme i gang med at bruge Storyjumper.Brug Storyjumper

Print guide

Step 1: Brug Storyjumper

Klik på 'Create a new book' og vælg hvilken type bog, du vil lave. Du kan bruge en skabelon eller vælge at starte fra en helt blank side, som vi har valgt i nedenstående eksempel.

Nu befinder vi os inde i selve bogen. Den orange ramme om det første billede viser, at det er dén side, vi arbejder på. I menuen til venstre finder du Props (ting), Scenes (baggrunde), Photos (billeder) og Text (tekst), som du kan sætte ind. Vi har valgt en baggrund fra ”Scenes” - den kan altid ændres igen.

Vælg Props i menuen til venstre for at sætte ting ind. Når du har tilføjet en ting i din bog, kan du klikke på den og redigere dens størrelse og flytte rundt på den. De to pile som peger op og ned, kan du bruge til at flytte figurerne frem og tilbage i billedet - altså vælge hvad der skal ligge forrest og bagerst. Tekst og baggrunde vælges også i menuen til venstre.

Husk at gemme en gang imellem.


Step 2: Søg efter flere figurer

Klik på 'More props' for at se, alle de ting man kan vælge eller søg efter noget særligt. Hvis du vil søge efter bestemte ting, skal du skrive ordet på engelsk ved 'Search' øverst til venstre. Når du klikker på en ting, bliver den føjet til din liste over ting, som du kan bruge i bogen.


Tip

  • Storyjumper kan også bruges til at lave historier på andre sprog. Brug den f.eks. i engelsk.