ToonDoo

ToonDoo er et online redskab til at lave flotte animerede tegneseriestriber. Med ToonDoo kan man blot trække og slippe elementer ind på de hvide sider og skabe flotte historier i dansk og sprogfagene.
Senest opdateret:
05. march 2012
Besøg website:
ToonDoo

Hvad er ToonDoo?

ToonDoo er et gratis online redskab til at lave tegneseriestriber. Når man har oprettet sin profil, kan man hoppe direkte ud i at lave flotte og farverige historier. ToonDoo har et væld af funktioner, som eleven kan dykke ned i, men fungerer også ganske fint til at lave hurtige tegneseriestriber med simple udtryk.

Man kan kun lave enkelte sider i Toondoo, så redskabet er bedst til korte historier eller som samarbejdsredskab, hvor eleverne arbejder sammen om at lave en længere historie - det er også tit sjovere!


ToonDoo i undervisningen

  1. Visualisér skriftlige fortællinger.

  2. Oplagt redskab til coorperative learning, hvor eleverne samarbejder om at skabe en samlet historie.

  3. Tegneserierne bliver flotte og kan vises til kammerater og forældre, hvilket motiverer eleverne til at skrive spændende historier.


Guides

Kom godt igang

Print guide

Step 1: Opret en profil

Gå til toondoo.com og klik på den røde knap 'Sign Up for FREE!'.


Step 2: Vælg den gratis profil

Vælg en gratis konto hos ToonDoo ved at klikke på 'Sign up for Toondoo' nederst i boksen til højre.


Step 3: Indtast dine oplysninger

Indtast et brugernavn, en adgangskode og din email og klik derefter på 'Register'.


Step 4: Login

Indtast dine login-oplysninger på den næste side og klik på 'Sign in'.


Step 5: Du er nu en ToonDude

Sådan! Nu er du en ToonDude og kan gå i gang med at lave sjove tegneseriestriber. Klik på 'Create' for at gå igang.


Lav din første Toon

Print guide

Step 1: Create

Log ind, hvis du ikke allerede er det, og klik på 'Create'.


Step 2: Vælg et layout

Du skal nu vælge et layout, der passer til din historie. Hvordan skal felterne være placeret i din tegneserie?


Step 3: Tilføj elementer

Nu skal du igang med at lave selve tegneserien. Under hver kasse findes der flere sider med sjove figurer og baggrunde. Det er en god idé at starte med en baggrund. Du tilføjer elementet ved at klikke på det med musen og trække det over i det ønskede felt i din tegneserie.


Step 4: Ret dine elementer

Når du har tilføjet et element, vil det sjældent være, lige som du vil have det. Derfor må du justere størrelse, vinkel og rotation. Det er heldigvis nemt med værktøjslinjen nederst på siden. Her kan du: Låse elementet så det ikke kan ændres yderligere, gøre det større eller mindre, rotere det, sætte det foran eller bagved andre elementer eller du kan slette det igen.


Step 5: Lav en flot Toon

Her er mit færdige resultat: En uhyggelig historie på engelsk om tre børn og en heks!


Step 6: Gem din Toon

Når du har lavet en flot Toon, skal den selvfølgelig gemmes. Klik på menu-knappen og vælg 'Save as', når du har sat din sidste digitale streg på striben.


Step 7: Beskriv din Toon

Nu skal du navngive din Toon og give den en beskrivelse, så andre kan se den og læse, hvad den handler om. Husk at fjerne fluebenet ved 'Let others redo', hvis du ikke vil tillade at andre ændrer på dit mesterværk. Omvendt kan du jo lade fluebenet være og opfordre klassekammeraterne til at arbejde videre med din Toon.


Step 8: Se dine Toons

Når du vil se eller redigere dine Toons fremover, klikker du bare på 'Toons' og så på 'My ToonDoos' i menuen på forsiden.


Del dine Toons

Print guide

Step 1: Find din Toon

Du finder de Toons, som du vil dele med din omgangskreds, ved at gå trykke på 'My ToonDoos' i menuen på forsiden.


Step 2: Vælg en Toon

Nu skal du vælge, hvilken af dine mesterværker du vil dele. Det gør du ved at trykke på 'Goto Page'


Step 3: Vælg hvordan du vil dele

Her skal du vælge, hvordan du vil dele din Toon. Toondoo giver dig et væld af muligheder for at dele dine Toons med din omgangskreds eller hele verden. Du kan vælge at printe din Toon, du kan gemme den på din computer, du kan sende den på email eller du kan dele den på Facebook, Twitter eller klassens blog. Hold musen henover hvert ikon for at se, hvordan du kan dele din Toon.


Step 4: Del på email

Du kan eksempelvis sende din Toon til din mor på hendes arbejde. Du trykker bare på email-ikonet og udfylder felterne med dit navn, email på modtageren og en personlig besked og trykker send.


Tips

  • Hav evt. billeder klar, som eleverne skal uploade. Så kan skoleudflugten til Ørum Kloster blive baggrunden for jeres historie.
  • Man kan skabe sine egne karakterer ud fra billeder af folk, man kender.