WIX

Med WIX kan I lave jeres egne hjemmesider af meget høj kvalitet. Med Wix Express når I hurtigt frem til et godt resultat. Med Wix Editor har I masser af redigeringsmuligheder. Brug WIX til klassens hjemmeside eller udvikl hjemmesider til jeres virksomhed i projektugen.
Senest opdateret:
01. march 2012
Besøg website:
http://www.wix.com/

Hvad er WIX?

WIX er en flashbaseret tjeneste, der giver dig mulighed for at designe din egen hjemmeside. WIX findes dels i en Wix Express udgave, der hurtigt giver dig et resultat og en Wix Editor, der indeholder mange flere skabeloner og muligheder for customizing. Det er sjovt at arbejde med og det skyldes ikke mindst den høje grafiske kvalitet på fx templates. 

WIX kan bl.a. anvendes i forbindelse med opgaven Reklame og Idéudvikling 2.0, hvor eleverne kan præsentere deres koncept og produkt/prototype på en hjemmeside. Dermed tænker de helt automatisk brugerperspektivet ind i deres proces, for de fremtidige kunder skal kunne forstå produktet eller konceptet, før de køber. WIX har masser af eksempler på hvordan en online shop kan se ud og også gode eksempler fordelt på temaer fx food eller design. WIX er fyldt med inspiration af meget høj kvalitet. WIX kan ligeledes tænkes ind i innovationsuger, hvor eleverne skal skabe egne ideer og måske virksomheder. Med Wix er de meget tætte på et produkt, de kan bruge i et pitch overfor kunder eller investorer. 

WIX kan også bruges på klassen til at samle informationer fra forskellige fag eller i et bestemt fag. Det kan også være et fælles tema, der optager klassen igennem længere tid - bæredygtighed, indsamling til klassetur osv. osv. 

På WIX.com finder du på forsiden en Quick Demo, der hurtigt præsenterer funktionaliteten. Også WIX forum er et besøg værd, hvor brugere af WIX kan udveksle erfaringer og gode ideer. 

 


WIX i undervisningen

  1. Lav din egen hjemmeside.

  2. Lav klassens hjemmeside og opret faner til de enkelte fag.

  3. Brug hjemmesiden i bestemte fag og del information med dine elever.

  4. Brug hjemmesiden til projektuger og temauger.


Guides

Opret bruger

Print guide

Gå ind på www.wix.com og opret dig som bruger. Tryk på knappen "Start now" og opret dig med email adresse og kodeord. Så er du i gang!


Kom i gang

Print guide

Step 1: Kom i gang

Begynd med at vælge kategori og under-kategori. Hvad er temaet for din hjemmeside? Handler den om musik eller er det en butik? Dit valg af kategori giver dig forskellige templates at arbejde videre med. Du kan også vælge "Blank" og begynde helt fra bunden.


Step 2: Vælg template

Du kan vælge i mellem forskellige visuelle udtryk. Vælg fx Fashion og en hel række af templates kommer frem. Du kan også vælge helt blanke skabeloner under "Blank Templates".


Wix Express

Print guide

Step 1: Wix Express

Wix Express er den hurtige vej til din egen hjemmeside. Brug templaten, som den er eller gå ind og rediger under de fire faner til venstre. 1. Site Details: Redigér overskrifter og underskrifter på hjemmesiden. 2. Customize Design: Hér kan du ændre farve og billeder på hjemmesiden. 3. Manage Pages: Hér kan du ændre og tilføje faner, billeder og tekst. 4. Publish & Share: Udgiv og del linket med dine venner. Er der ikke tekst i templaten, får du ikke mulighed for at tilføje tekst. Gå til Wix Editor i stedet.


Step 2: Skift billede

Du kan skifte baggrundsbillede under "Manage Pages". Vælg billeder fra Wix, fra nettet eller dine egne billedmapper.


Wix Editor

Print guide

I Wix Editor har du mange flere muligheder end i Wix Express. Under Add kan du tilføje tekst, billeder, musik, ikoner (fx Facebook) og animationer. Under Background skifter du baggrundsbillede eller ændre i rammefarven. Under My Files kan du administrere billeder og andre filer, du har upload'et. Under Blog kan du tilføje din egen blog. Find Wordpress under redskaber på Fremtidslaboratoriet, hvis du ikke har en blog. Du kan altid skifte imellem de to redigeringsplatforme ved at trykke på pilen nede i ventre hjørne og vælge med Express og Editor.


Find igen

Print guide

Når du skal finde dine gemte hjemmesider igen, så vælger du "My Account" i den øverste fane (du er logget ind). Hér finder du et billede af en skærm med en lille visning af din hjemmeside - før musen henover skærmen og tryk så på "Edit". Så er du i gang igen.


Tip

  • Gå ind under "Help" og vælg "How To". Her finder du masser af videoer, der hjælper dig på vej.