Her kan du finde guides til nettets digitale redskaber. Er du på udkig efter en ny afleveringsform til de danske stile, et redskab til at uploade videoer fra fysikforsøget eller en måde at samle klassens viden om dinosauere? Så er det her, du skal lede!

Søg i redskaber

AudioBoo

AudioBoo kan kaldes lydenes YouTube. Med AudioBoo kan du nemlig uploade dine egne lydoptageser og høre andres. Brug det til at lave radioindslag fra studieturen og til at arbejde med mundtlig formidling.

Kategori: Podcast

Pinterest

Pinterest er i alt sin enkelthed digitale opslagstavler - såkaldte pinboards, hvor du kan opsætte billeder, der vækker din interesse indenfor forskellige kategorier. Pinterest handler ikke om skriftlig kommunikation, men netop om udveksling af billeder mellem mennesker.

Kategori: Research

QR Stuff

Brugen af QR koder eksploderer lige nu - alle bruger dét på alverdens måder. Med www.qrstuff.com kan du lave dine egne QR koder så let som ingenting. Brug QR koder til skattejagt i lokalområdet eller giv bøgerne på biblioteket nyt liv.

Kategori: Online service

WIX

Med WIX kan I lave jeres egne hjemmesider af meget høj kvalitet. Med Wix Express når I hurtigt frem til et godt resultat. Med Wix Editor har I masser af redigeringsmuligheder. Brug WIX til klassens hjemmeside eller udvikl hjemmesider til jeres virksomhed i projektugen.

Kategori: Hjemmeside

Google Forms

Med Google Forms kan man let lave flotte spørgeskemaer og quizzer. Del dem ud online via mail, facebook eller din blog og få et hurtigt overblik over alle besvarelserne. Redskabet giver mulighed for at eleverne kan samarbejde online.

Kategori: Spørgeskema

Google Docs

Med Google Docs kan man arbejde med tekstbehandling, regneark og præsentationer online. Filerne gemmes på nettet - derfor kan flere også arbejde samtidig i samme dokument, og I kan hele tiden se, hvad andre skriver og redigerer i.

Kategori: Dokumentdeling

TodaysMeet

På TodaysMeet kan I oprette et online rum, hvor klassen kan kommentere på undervisning, præsentationer eller projektfoløb, mens det foregår. Brug det ved fremlæggelser og til at kommunikere i løbet af projektugen.

Kategori: Mikroblogging

IfItWereMyHome

Hvordan ville dit liv være anderledes, hvis du boede i Korea, Sverige eller Burundi? På IfItWereMyHome kan man let sammenligne to landes størrelse, spædbørnsdødelighed, arbejdsløshed, indtjening, strømforbrug og meget mere.

Kategori: Online service

Doodle

Med Doodle kan man gratis oprette online afstemninger. Undgå mail-kludder og telefonkæder, når I skal finde den dag, hvor flest kan komme med i Tivoli. I kan også stemme om, hvilken film I skal se i tysk på tirsdag.

Kategori: Spørgeskema

Wordpress

En blog er en hjemmeside, hvor man løbende tilføjer f.eks. tekst og billeder som nye blogindlæg med dato på. Blog-formatet er derfor særligt velegnet til at dokumentere forløb. Med en blog kan man afprøve nye roller som skribent og medieformidler.

Kategori: Blogging

Evernote

Husker du som en elefant? Hvis ikke, er Evernote er din online, virtuelle hukommelse. Gem alt hvad du støder på, online og offline, som noter i Evernote - og de bliver aldrig væk.

Kategori: Research

Scoop.it!

Med Scoop.it! kan du let og elegant samle dine favoritsider ét sted. Research og overblik bliver simpelt og stilrent, når Scoop.it! anbefaler nye sider omhandlende netop dit emne og præsenterer dem, du vælger, som et flot online magasin.

Kategori: Research

ToonDoo

ToonDoo er et online redskab til at lave flotte animerede tegneseriestriber. Med ToonDoo kan man blot trække og slippe elementer ind på de hvide sider og skabe flotte historier i dansk og sprogfagene.

Kategori: Billedredigering

Akinator, the Web Genius

Akinator er legen '20 spørgsmål til professoren' som gratis online redskab. Akinator findes på flere sprog (dog ikke dansk) - prøv det som et sjovt afbræk i sprogundervisningen.

Kategori: Online service

Glogster

Med Glogster kan I lægge pap, lim og farvekridt på hylden for en stund og i stedet skabe online plakater, der kombinerer tekst, billeder, video, grafik og lyd. Brug Glogster som et unikt præsentationsværktøj i f.eks. dansk, engelsk og billedkunst.

Kategori: Præsentation

Sumo Paint

Sumo Paint er et online tegneprogram med simple redskaber. Derudover er Sumo Paint også et community for alle med interesse for at udfolde sig kreativt. Lav tegninger, redigér billeder og del dine værker med andre.

Kategori: Billedredigering

Launchball

Launchball er et online spil, som udfordrer elevernes viden om det naturvidenskabelige felt. Spillet er sjovt og lærerigt og muliggør en legende tilgang til at arbejde med principper fra fysik og kemi.

Kategori: Online service

Geocaching

Med Geocaching.com kan I tage på skattejagt i den virkelige verden lige udefor. I kan finde 'caches' med gps i geografi- eller idrætsundervisningen eller lægge skatte ud til hinanden på lokalhistoriske steder som en del af historieundervisningen.

Kategori: Location

Google Earth

Med få klik giver Google Earth geografiske og kulturelle informationer fra hele verden. Udforsk verden i 3D og find billeder og informationer om forskellige lokationer og kulturelle attraktioner direkte på kortet.

Kategori: Location

Prezi

Med Prezi kan du lave sjove og dynamiske præsentationer. Drop de gamle slides og lav i stedet én stor baggrund, hvor du placerer alt indhold og derefter laver en rækkefølge. Prezi er afløseren til Power Point.

Kategori: Præsentation

Soundation studio

Soundation studio er et gratis online redskab til at lave simple musikkompositioner. Programmet er let at gå til og indeholder mere end 50 forskellige instrumenter – det egner sig f.eks. perfekt til at lave sin egen ringetone.

Kategori: Podcast

YouTube

YouTube er en populær og gratis webportal, hvor man frit kan uploade sine egne videoklip og se andres. På YouTube kan du finde tv-klip, musikvideoer, private optagelser fra folks baghaver og verdens brændpunkter og meget mere.

Kategori: Video

Twitter

Twitter er en mikrobloggingtjeneste, hvor man kan dele links og gode idéer med klassen og resten af Twitterverdenen. På Twitter kan man f.eks. følge Barack Obama og hver dag se, hvad han gerne vil fortælle verden på bare 140 tegn.

Kategori: Mikroblogging

Ptable

Ptable har støvet det periodiske system af. Gå på opdagelse i grundstofferne i en verden af viden, billeder og videoer. Redskabet er en gratis, dynamisk og interaktiv webservice, der heller ikke kræver login.

Kategori: Online service

MindMeister

Arbejd med fælles brainstorm og systematisering af idéer med MindMeister. Med dette redskab kan man oprette, dele og samarbejde i Mind Maps. Det færdige Mind Map kan downloades og bruges i opgaver og præsentationer.

Kategori: Brainstorm

Flavors.me

På Flavors.me kan I samle alle klassens online-aktiviteter på én hjemmeside, som I selv designer. Brug det f.eks. til at samle klassens billeder fra Flickr, indlæg på Wordpress-bloggen og bogmærker fra Diigo.

Kategori: Hjemmeside

Google Body Browser

Gå på opdagelse i den menneskelige anatomi. Med Body Browser kan du se, hvordan en menneskekrop er opbygget, fra det yderste lag af hud og helt ind til de inderste organer. Body Browser bliver hurtigt uundværligt i fag som biologi og idræt.

Kategori: Online service

Wikispaces

En wiki er et gratis website, hvor man opbygger indholdet i fællesskab - uden login. Organisér jeres viden, del informationer og dokumentér jeres aktiviteter. Det er både nemt og sjovt, at arbejde med wiki's!

Kategori: Wikis

Google Search

Det er ikke for ingenting, at Google er den mest dominerende søgemaskine i verden. Brug Google Search til researchfasen, når der arbejdes med opgaver og præsentationer. Få mere præcise søgeresultater med disse søgetips.

Kategori: Research

Dropbox

Slut med filer, der går tabt. Dropbox er en online back up-løsning, hvor du kan gemme dine filer på nettet. Gennem Dropbox kan du også dele dine filer og mapper med andre, så de f.eks. kan se dine billeder, eller I kan samarbejde online med tekster.

Kategori: Dokumentdeling

Animoto

Med Animoto kan man nemt og hurtigt lave små videofilm ud af billeder, video og tekst. Animoto er nemt at bruge for elever helt ned til 5. klasse. Brug det til f.eks. præsentationer og nyhedsformidling.

Kategori: Video

Google SketchUp

Er du frisk på en udfordring? Så prøv Google SketchUp og lav selv 3D-modeller. Programmet er gratis, men noget sværere at gå til end de andre redskaber her i Fremtidslaboratoriet. Byg dine egne simple eller avancerede 3D-modeller.

Kategori: 3D

Storyjumper

Med Storyjumper kan man lave sin egen digitale bog. Eleverne arbejder med skriftlig formidling og historieopbygning, mens de udfolder sig kreativt. Billeder trækkes over i bogen, mens teksten løbende tilføjes. Til sidst kan bogen printes og foræres til en ven.

Kategori: Billedredigering

Kiosko

På Kiosko kan du se billeder af dagens avisforsider fra hele verden. Til hver avis er der også koblet et link direkte til avisens hjemmeside. Brug f.eks. Kiosko til at sammenligne dækningen af verdensnyheder alverdens aviser.

Kategori: Online service

Diigo

Med Diigo kan man samle og dele sine links til favoritsider online. Brug Diigo til gruppearbejde, hvor I hurtigt kan samle bogmærker om dét emne, I arbejder med. Redskabet er f.eks. velegnet til research i grupper og efterfølgende diskussion om kilders validitet.

Kategori: Social bogmærkning