Skattejagt

Vidste du, at der ligger rigtige skatte gemt lige udenfor skolens hoveddør? Har dine elever prøvet at flyve hen over verden og se de største kulturskatte i 3D med Google Earth?

Alle elsker skattejagt og eventyr! Derfor har vi lavet en håndfuld opgaver og et par nye redskabsguides, der med garanti vil sætte gang i guldfeberen blandt dine elever.

Velkommen til en verden af skatte, fantasi og virkelige vidundere! Dem, der leger mest, lærer mest!


Skattejagt med QR

Fag: Natur/teknologi Klassetrin: 4.-6. klasse Tidsforløb: 4 lektioner

QR koder kan eleverne sagtens selv lave - i papir eller, som på billedet, i en hæklet udgave. Brug koderne til skattejagt rundt i lokalområdet eller på skolen og invitér forældre og søskende til QR kode-test. Husk at medbringe smartphone.

Se opgave

På taljagt med gps

Fag: Idræt Klassetrin: 7.-10. klasse Tidsforløb: 2 lektioner

Lav et orienteringsløb til dine elever med Google Earth og lad eleverne finde poster med gps. Denne opgave kombinerer idræt og matematik, så både krop og hjerne får noget at bestille.

Se opgave

Tag på skattejagt med gps!

Fag: Natur/teknologi Klassetrin: 4.-6. klasse Tidsforløb: 2 lektioner

Brug elevernes mobiltelefoner eller skolens gps’ere til at tage på skattejagt i natur/teknik. Opgaven handler om navigation, som bliver både sjovt, udfordrende og spændende med geocaching.com, der anvendes af skattejægere i alle aldre over hele verden.

Se opgave

Skriv en robinsonade

Fag: Dansk Klassetrin: 7.-10. klasse Tidsforløb: 6 lektioner

Tag dine elever med på eventyr og og lad dem prøve kræfter med robinsonade-skrivning. Eleverne arbejder med historieopbygning, persongallerier og fantasi, mens historierne folder sig ud i bloggen.

Se opgave

Gestapo og gps - på skattejagt i historie

Fag: Historie Klassetrin: 7.-10. klasse Tidsforløb: 4 lektioner

Flyt historieundervisning ud af klasselokalet med geocaching. Lad eleverne lede efter skatte, der er forbundet til et stykke Danmarkshistorie og dele deres egen viden om stedet i logbogen til næste geocacher. Skattene findes ved hjælp af gps og ledetråde.

Se opgave

Gå på skattejagt i hele verden

Fag: Geografi Klassetrin: 7.-10. klasse Tidsforløb: 2 lektioner

Find kulturelle skatte fra hele verden, uden at betale flybilletten. I denne opgave udforsker og undersøger eleverne forskellige dele af verden, og indhenter informationer fra de steder de besøger via Google Earth.

Se opgave