Vindenergi

Fokus på bæredygtig produktion og CO2-neutralitet giver fornyet opmærksomhed på naturens egne kræfter fremfor de fossile brændstoffer som f.eks. kul og olie.

Vi kan f.eks. udnytte vindens energi til produktion af elektricitet ved hjælp af en vindmølle eller en vindturbine, som den mere præcist kaldes. For at forstå hvordan vi udnytter vinden som energikilde, er det en god idé at begynde med at undersøge principperne for aerodynamik, og hvordan vi udnytter vinden til at generere elektricitet. Opdatér din viden om aerodynamik med tegnefilm og quizshow på Vestas Learning.

Dyk ned i temaet Vindenergi.


WindMade

Fag: Samfundsfag Klassetrin: 7.-10. klasse Tidsforløb: 4 lektioner

WindMade er en ny forbrugermærkning, der giver garanti for, at produktet er produceret ved hjælp af vindenergi. Lad eleverne researche på mærkets betydning, sammenligne med ’Fairtrade’ og give bud på god markedsføring af WindMade.

Se opgave

Tag et billede af vinden!

Fag: Dansk Klassetrin: 7.-10. klasse Tidsforløb: 4 lektioner

Har du prøvet at google ordet 'vind'? Så ved du allerede, at skærmen fyldes af vindmøller i lange baner. Giv eleverne en udfordring - lad dem tage billeder og finde på slogans, der viser vinden på en helt ny måde.

Se opgave

Byg en prototype

Fag: Fysik/kemi Klassetrin: 7.-10. klasse Tidsforløb: 6 lektioner

Man kan udnytte vindens energi til produktion af el, men behøver alle vindmøller være ens og ligne dem, der allerede står på markerne? Lad eleverne bygge deres egne prototyper og fremvise resultatet i præsentationsredskabet Prezi.

Se opgave

Har din virksomhed brug for nye idéer?

Så lad os sammen samle opgaver til et tema her på Fremtidslaboratoriet. Så kan I få de digitale indfødtes idéer med i en ny produktudvikling. Et tema kan også kombineres med en innovationsworkshop.

Innovationsworkshop